RESTORASYON ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

RESTORASYON ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, Osmaneli’ye gelerek Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte Restorasyon çalışmalarını inceledi....

A+A-

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, Osmaneli’ye gelerek Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte Restorasyon çalışmalarını inceledi. Konu ile ilgili olarak Osmaneli Belediyesinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; 
“Osmaneli Belediyesi "Turizmle Öne Çıkmak" hedefine ulaşmak için hızla restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarında 23 konağı ayağa kaldıran belediye aynı alanda bakanlıktan, diğer kaynaklardan sağladığı olanaklarla toplamda 50 konak restorasyonunu tamamlamaya çalışıyor.
Romalılar dönemi ve öncesine uzanan Osmaneli'de yaşamış olan 18 medeniyete pazar, çarşı olmuş "Tarihi Eski Çarşı"BEBKA destekli Proje ile tekrar ayağa kalkıyor. Osmaneli halkı ve Osmaneli Esnaf Sanatkârlar Derneği Başkanı Aydın Yıldız ve esnaflar tarafından desteklenen projede İŞKUR, KOSGEP, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası da destek veriyor. Osmaneli Belediyesi ana yükleniciliğinde Tarihi Çarşı bir yıl gibi kısa bir sürede ayağa kaldırılacak. Osmaneli Belediyesi bu proje ile Türkiye'de önemli bir ilke daha imza atarak Tarihi Bir Çarşıyı İŞGEM olarak hizmete sokacak.
Filli Boya Ana Sponsorluğunda 100 Osmaneli Konağı boya ve yüz iyileştirme ile ayağa kaldırılıyor. Sit alanımızda yer alan yaklaşık 600 konak için Filli Boya destek olacak. Ytong AŞ, Bien Seramik AŞ, Termal Seramik AŞ, Filli Boya, Turgut Özen Mermer AŞ, Omsan Mermer AŞ, Dikilitaş Mermer AŞ, Özerler Mermer AŞ, Dünyalar AŞ, Odöksan AŞ restorasyonlarımıza destek veren şirketlerimiz. Yine Bilecik Özel İdare restorasyonlara ve konaklara destek sağlıyor. Resterasyon çalışmalarına destek veren tüm şirketlere teşekkür ediyoruz.
Bu gün Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak restorasyon çalışmalarını sahada inceledi. Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte restorasyon alanlarını gezen İl Müdürü deneyimlerini ve önerilerini de teknik ekibe iletti. İl Müdürüne destekleri ve Osmaneli Konaklarına ilgisi ve katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Osmaneli Belediyesi hedeflerine Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla işbirliği içinde hızla ilerliyor. Topyekün Mükemmelleşme(Toplam Kalite) yönetim anlayışını benimseyen Osmaneli Belediyesi her alanda örnek projelerle ilgi odağı olmaya devam ediyor” denildi. 

restorsyon-calismalarini-inceledi-1.jpg

 

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.