REKTÖR TAŞ’TAN OSMANELİ’YE ZİYARET

REKTÖR TAŞ’TAN OSMANELİ’YE ZİYARET

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. İbrahim Taş, hafta sonu Osmaneli  ziyaret gerçekleştirdi.Osmaneli’ne teşrif eden Bilecik...

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. İbrahim Taş, hafta sonu Osmaneli  ziyaret gerçekleştirdi.
Osmaneli’ne teşrif eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş,Osmaneli  Belediye Başkanı Münür Şahin ile Osmaneli’ye yapılacak yatırımları görüştü. Özellikle Osmaneli Meslek Yüksekokulu konusunda gerçekleştirilecek projeleri görüşen Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Münür Şahin ile  İçmeler Tesisi’ni de birlikte gezdiler.Yapılan görüşme ile ilgili açıklama yapan Münür Şahin, “Osmaneli Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana üniversitelerimizle yoğun bir işbirliği içerisindeyiz. Osmaneli için üniversitelerimizle ortak projeler etrafında buluşarak akademisyenlerin ilçemize değer katmasını sağlıyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere en az 20 üniversite ile işbirliği içerisindeyiz.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde eğitim noktasında çok iyi bir çizgi yakaladık. Yine Rektörümüz Sn. Prof. Dr. İbrahim Taş, Osmaneli Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Murat Ercan ve değerli hocalarımızın desteği ile ilçemizde “Uluslar Arası Osmaneli Sosyal Bilimler Sempozyumu”’nu yaptık.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Osmaneli Meslek Yüksekokulu’nda, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanmış ancak kadrolu Öğretim Görevlisi olmadığı için bekleyen 5 yeni bölüm için Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş hocamızdan destek sözü aldık. Özellikle tarım alanında Çiçekçilik, Peyzaj ve Seracılık bölümleri ile Turizm ve Otelcilik bölümünün açılmasının Osmaneli için çok önemli olduğunu dile getirdik. Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisimizi, uygulama oteli ve diğer hizmetler konusunda birlikte kullanabileceğimizi ifade ettik.
Dört yıllık fakülte için altyapının hazır olduğu Osmaneli’nde özellikle Ektaş A.Ş.’nin değerli patronu Ali Rıza Ekincİ’nin destekleri ile yeni bir tarımsal Ar-Ge merkezi oluşturma konusunu değerlendirdik. Sanayi-Belediye-Üniversite işbirliği içerisinde Osmaneli’nde örnek çalışmaları başlatabileceğimizi belirledik.
Hafta sonunda Osmaneli için bizlere büyük zaman ayırıp ilçemize olan duyarlılığını gösteren Değerli Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.