“POTANSİYEL VAR,ÇALIŞACAK İNSAN YOK”

“POTANSİYEL VAR,ÇALIŞACAK İNSAN YOK”

BİLECİK ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURUCU DEKANI ALTAY “POTANSİYEL VAR,ÇALIŞACAK İNSAN YOK”

A+A-

Osmaneli ve Yenipazar Ziraat odalarının da destek verdiği Örtü altı yetiştiriciliği çalıştayının ikincisi Bilecik’te yapıldı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Osmaneli Ziraat odası Başkanı Ertuğrul Ünver’in de katıldığı çalıştayda, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de bir konuşma yaptı.

potansiyel-var,calisacak-insan-yok-(4).jpg

Başkan Şahin konuşmasında, Osmaneli ilçemiz bir tarım kenti. Belediye olarak tarıma büyük destek veriyoruz. Çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin ebatlanması ve paketlenmesi için BEBKA desteğinde belediyemizin de ortaklığında bir tesisi kurduk. Yine Osmaneli’de üretilen ürünlerin daha iyi pazarlanması ve çiftçilerimizin daha iyi gelir elde etmeleri için hal binamızı inşa edeceğiz. Tarıma bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz” dedi.

potansiyel-var,calisacak-insan-yok-(1).jpg

Çalıştayın yapılmasında destek olan Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver’de yaptığı konuşmada, Çiftçilerimizin gübre ve ilaç kullanımında bilgilendirilmesi ve eğitilmesi için İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Çünkü bilinçsizce kullanılan gübreler, içme sularımızı bile zehirlemektedir. Osmaneli ilçemizde çiftçilerimizin pazarlama sorununu ortadan kaldırmak için Üretim ve Pazarlama Kooperatifini kurmuş bulunuyoruz. Bu kooperatifimizin alt yapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi ile geçtiğimiz hafta görüştük. Eksiklikleri gidermek için gerekli hazırlıkları yaptık. Yine çevre illerimizin hal müdürleri ile de görüşerek, Osmaneli ilçemizde üretilen malların pazarlanması konusunda çiftçilerimize her türlü desteği vereceğiz. Üniversitemizle, Belediyemizle, Tarım il ve İlçe müdürlüğümüzle el ele vererek Osmaneli’yi tarımda Antalya seviyesine getireceğiz” dedi.

potansiyel-var,calisacak-insan-yok-(2).jpg

Çalıştayda bir konuşma yapan Onursal Başkan Prof. Dr. Fahri Altay Bilecik'in tarım potansiyelinin izlenecek düzgün politikalarla çok daha yukarılara çıkarılabileceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Milli Tarım Projesi'nin öneminde vurgu yapan Altay,"O projede bir karış toprağı bile değerlendirmek durumundayız deniliyor. Bir karış toprağı dahi değerlendirmek durumundayız ama Bilecik'in bir sosyo-ekonomik problemi var, köylerimiz hızla yaşlanıyor ve sahada çalışacak insanlarımız yok. Bu göçü geriye döndürmek ancak bu parçalı topografyayı verimli hale getirmekle mümkün olacak. Bu bakımdan 7,5 milyon hektarın toplulaştırma programının başladığı bir dönemde ben derim ki 'Siz küçüksünüz oyuna giremezsiniz, kenarda bekleyin' gibi  bir durumla karşılaşmayalım ve hazırlayacağımız kırsal kalkınma projesini tarım il müdürlüğümüzün koordinasyonu ile karar vericilere ulaştıralım. Sahanın dışında kalmayalım, toplulaştırma programı içerisinde yer alalım. Bu Bilecik'e büyük avantajlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum