PİRİNCİN TAŞINI AYIKLAMAK ÖZEL İDAREYE KALDI

PİRİNCİN TAŞINI AYIKLAMAK ÖZEL İDAREYE KALDI

Bilecik’te Eski Vali Konağının Yerine Yapılan “KAÇAK KONAK”ta PİRİNCİN TAŞINI AYIKLAMAK ÖZEL İDAREYE KALDI

A+A-
Bilecik gündemini yaklaşık 11 aydan bu yana meşgul eden eski valilik konağının yerine yapılan ”KAÇAK KONAK”ta pirincin taşını ayıklamak İl Özel İdaresine kaldı. 
Bilecik’te eski valilik konağının bulunduğu arsaya, İl Özel İdaresi Encümeni tarafından ihaleye çıkartılarak yeme-içme ve eğlence tesisi yapılması kararlaştırılmıştı. Yapılan ihalede arsaya 300 m2 taban alanlı 2 kat inşaat yapılması şartı konulmuşken Bilecik Belediyesi buna izin vermedi. Arsanın bulunduğu konum itibariyle, buraya ancak geçici ruhsat ile inşaat yapılabileceğini belirtmişti. İhaleyi kazanan Bilecik Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün adı geçen arsaya, 98 m2 tana alanlı 2 kat geçici inşaat ruhsatı aldı. Toplamda 198 m2 inşaat yapması gerekirken, hem belediyenin ruhsatına, hem de İl Özel İdaresi Encümenin şartlarına aykırı olarak 1260 m2 inşaat yaptı. Bilecik Belediyesi inşaatı yapım aşamasında denetlemeyerek ruhsata aykırı inşaat yapılmasına adeta göz yumdu. KAÇAK KONAK ile ilgili Bilecik Sakarya Gazetesinde çıkan haberlerden sonra Bilecik Belediyesi inşaat ruhsatını iptal ederek Mehmet Ergün’e ceza kesti. “KAÇAK KONAK” inşaatı bitmesine rağmen, iptal edilen inşaat ruhsatı yenilenmediği gibi, yapı kullanım izin belgesi de verilemedi. Bilecik Belediyesi kendi uhdesinde olan ruhsatlandırma işini aykırılık nedeniyle hayata geçiremediğinden, topu Bilecik İl Özel İdaresine attı. İl Özel İdaresi de, konuyla hiç alakası olmayan Bilecik İl Genel Meclisi üyelerine topu atarak bu işten sıyrılmak istedi. İl Genel Meclisi de Kasım ayı toplantılarında konuyu AR-GE, İmar ve Bayındırlık ile Plan-Bütçe Komisyonuna havale etti. Kasım ayı son oturumunda komisyon kararları İl Genel Meclisine geldi. Komisyonun almış olduğu, “Bizimle alakası yoktur, İl Özel İdaresi çözmelidir” kararını meclis oy birliği ile kabul ederek, topu gerisin geriye İl Özel İdaresine havale etti. 
İhalesi Bilecik Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün tarafından alınan ve aylık 16.500 tl kiralama bedeli olan “KAÇAK KONAK”ın kiracılık sözleşmesinin devam edip etmemesine Bilecik İl Özel İdaresi Yönetimi karar verecek. 

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.