ÖZENLE ÜRETİLEN ÜRÜNLER GÜVENLE PAZARLANACAK

ÖZENLE ÜRETİLEN ÜRÜNLER GÜVENLE PAZARLANACAK

Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklığında BEBKA Desteği ile kurulan “Yaş Meyve Sebze Tasnifleme, Kurutma ve...

A+A-

Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklığında BEBKA Desteği ile kurulan “Yaş Meyve Sebze Tasnifleme, Kurutma ve Ambalajlama Tesisi” Kamu eliyle faaliyete geçiyor.

Bölgemizde üretilen tarımsal ürünler (domates, ayva, şeftali, ıspanak, nektarin, karpuz vb.) artık aracısız bir şekilde Osmaneli belediyesi eliyle ulusal marketlere (Migros, carefour, BİM, A101 vb.) pazarlanacak.

Konuyla ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Gazetemize yaptığı açıklamada; “Kurulan tesiste çiftçimizin ürettiği tarımsal ürünler ambalajlanıp paketlenerek market raflarına, ambalajlı ürün talep eden alıcı ve ihracatçılara ulusal ve uluslararası kabul görmüş standartlarda aracısız satışı yapılacaktır. Bu sayede özenle üretilen ürünler güvenle satışı gerçekleşecek ve bu sayede çiftçimizin geliri artacaktır. Ayrıca tarımsal ürünlerin belediye eliyle sunulması Tüketicinin sağlıklı gıdayı kaynağından aracısız alabilmesine olanak sağlayacak, İklimsel etkilerden dolayı kurutması problem olan ürünlerin kurutulması ve Ana ürünün işlenmesinden dolayı çıkan tasnif dışı ürünlerin değerlendirilmesi sağlanarak çiftçimizin hiçbir ürünü zayi edilmeyecek ve tabiri caizse çöpe attığı ürünlerden para kazanabilecektir” dedi. 

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.