OTUZ BİN TL HİBE KREDİLİ GENÇ ÇİFTÇİ BAŞVURULARI BAŞLADI

OTUZ BİN TL HİBE KREDİLİ GENÇ ÇİFTÇİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Köylerden şehirler göçü önlemek amacıyla Hükümetin 2016 yılında başlatmış olduğu “Genç Çiftçi” projesi 2017 yılı kayıtları yeniden başladı....

A+A-

Köylerden şehirler göçü önlemek amacıyla Hükümetin 2016 yılında başlatmış olduğu “Genç Çiftçi” projesi 2017 yılı kayıtları yeniden başladı.  
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesi konulu tebliğ, 31 Mart 2017 tarih ve 30024 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Osmaneli Tarım İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Hayvansal Üretime Yönelik, Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık projelerini, Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projelerini, Kanatlı ve İpekböceği yetiştiriciliği projelerini, Bitkisel Üretime Yönelik; Kapama meyve bahçesi tesisi projelerini, Fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği projelerini, Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projelerini, Kültür Mantarı üretimi projelerini ve Yöresel ürünleri ile tıbbi aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik; Tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeleri, Coğrafi işaretli, terli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeleri yapacak olan genç çiftçiler 7 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında “https://gencciftci.tarim.gov.tr adresine başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Kayıtlarını yaptıran genç çiftçi projesi kapsamında olan çiftçiler Hükümetin vermiş olduğu 30 BİN TL’lik hibe krediden yararlanabileceklerdir. Tarımsal üretimi artırmak, köyden göçü önlemek, işsizliğe çare olmak amacıyla verilen hibe kredilerden kullanarak işini genişleten çiftçiler olmuştu. 


Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.