OSMANELİ’NİN TARİHİ LEFKE BEZİ  ULUSAL VE ULUSLARARASI PODYUMLARDA YERİNİ ALDI

OSMANELİ’NİN TARİHİ LEFKE BEZİ ULUSAL VE ULUSLARARASI PODYUMLARDA YERİNİ ALDI

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü, Ak Parti kurucularından, 22.ve 23.dönemin İstanbul Milletvekili, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof....

A+A-

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü, Ak Parti kurucularından, 22.ve 23.dönemin İstanbul Milletvekili, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren'in daveti üzerine bugün İstanbul Ticaret Üniversitesindeki programa proje ortağı olarak katılan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve proje ekibi yeni projeler içinde görüşmelerde bulundu.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Rusya Adige Devlet Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği moda ve tekstil konulu programda ve defilede Osmaneli Sürekli Eğitim Merkezinde Üretilen Lefke Bezi de yer aldı. İstanbul Ticaret Üniversite'si Moda Tekstil Bölümü'nün destekleriyle Romalılar döneminden kalma Lefke Bezi üretimi 20 tezgâhta tekrar üretilmeye başlandı. Kısa sürede büyük talep alan Lefke Bezine yurt dışından da talep her geçen gün artıyor. Artık dikiş kursları sonrası giysi üretimine de başlayan Osmaneli Belediyesi ulusal, uluslararası defilelerde İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi destekleri ile defilelerde yerini alıyor.

tarihi-lefke-bezi-podyum-1-001.jpg
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin programda yaptığı konuşmada; "İstanbul Ticaret Üniversite'si Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren'e, dekan ve bölüm başkanı Prof. Habib Dayıoğlu'na ve projelerimizde yer alan tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Osmaneli Belediyemizle yerleşim planları, restorasyon, turizm, Lefke Taşı, Lefke Bezi ve Dikiş projelerimize İstanbul Ticaret Üniversitemizin destekleri ilçemize büyük katkı sağladı. Osmaneli çok kısa bir sürede Turizmde önemli bir merkez olacak. Yöresel ürünlerimiz başta Lefke Bezi olmak üzere hazır. Otellerimizi ve yatak kapasitemizi arttırıyoruz. Lefke Bezi Şile Bezi gibi Dünya markası olacak. Rusya Abide Devlet Üniversitemizin de Lefke Bezi Projemize verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Bugünkü programa Katılan tüm hocalarımızı, iş insanlarımızı Osmaneli İlçemize davet ediyor, sizlere "1075 yılından günümüze Türk kenti Osmaneli"halkının selamlarını, saygılarını, sevgilerini iletiyorum"dedi.

 

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.