OSMANELİ’NİN SİMGELERİNDEN AYNALI KAHVE DE KAPANDI

OSMANELİ’NİN SİMGELERİNDEN AYNALI KAHVE DE KAPANDI

Osmaneli’nin simgelerinden biri olan tarihi 100 yıl öncesine dayanan “Aynalı Kahve” de zamanın merhametsizliğine dayanamayarak kapandı.Osmaneli’nin...

A+A-

Osmaneli’nin simgelerinden biri olan tarihi 100 yıl öncesine dayanan “Aynalı Kahve” de zamanın merhametsizliğine dayanamayarak kapandı.

Osmaneli’nin bilinen en eski 3 kahve hanesinden ve Hanından biri olan Aynalı kahve, açıldığı günden buyana kahve olarak hizmet vermiş, 100 yıldan beri içinde ve bahçesinde binlerce kişiyi ağırlamış olan bir mekândı. Öyle ki Osmaneli ilçesinde adresler bile Aynalı Kahveye göre tarif edilirmiş. Eski yıllarda üst katı Han olarak kullanılan aynalı kahve, zamanla harabe haline geldi. İçinde oturulamayacak duruma gelen Aynalı Kahveyi en son çalıştıran kiracısı da, müşteri yokluğundan ve işlerin kesat olmasından dolayı kapattı. Osmaneli’nin tarihi bir mekânının kapısına da böylece kilit vurulmuş oldu.  Aynalı kahvenin kapatılması ile ilgili olarak Osmaneli’li vatandaşlar, “Aynalı Kahve Osmaneli’nin tarihidir. Osmaneli’nin en eski kahvesinin kapanması bizleri üzmüştür. Osmaneli’nin tarihine sahip çıkan, Turizm konusunda önemli çalışmalar yapan Belediye Başkanımızdan ricamız, Aynalı Kahve’mizi bizlere geri kazandırmasıdır. Binanın tarihine uygun olarak onarılması, yeniden kahve olarak hizmete girmesi Osmaneli için de çok önemlidir” dediler. 


Bu haber toplam 3013 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum