OSMANELİ’NE YİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

OSMANELİ’NE YİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Yedi sene sonra yeniden raylara dönecek olan efsane tren Ankara Ekspresinin Bilecik ve Bozüyük istasyonlarında duracak olması, Bilecik ve Bozüyüklüleri heyecanlandırırken,...

A+A-

Yedi sene sonra yeniden raylara dönecek olan efsane tren Ankara Ekspresinin Bilecik ve Bozüyük istasyonlarında duracak olması, Bilecik ve Bozüyüklüleri heyecanlandırırken, Osmanelili vatandaşların, “Biz Yine Üvey Evlat Muamelesi Gördük” demelerine neden oldu.  
Haydarpaşa Garı’nda Yüksek Hizlı Tren (YHT) projesi kapsamında son seferini 31 Ocak 2012 günü gerçekleştiren Ankara Ekspresi, 7 buçuk yılın ardından ilk seferini 5 Temmuz günü gerçekleştirecek. Trenin 4 pulman, 4 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu belirtilerek, trenin 230 pulman, 80 yataklı yolcu kapasitesine sahip olduğu söylendi. Ankara Ekspresi, Ankara ve Halkalı’dan her gün saat 22.00’de hareket edecek. Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Sögütlüçeşme, Bakırköy’de duruşu olan trenin seyahat süresi, Ankara-Halkalı arasında 8 saat 44 dakika, Halkalı-Ankara arasında 9 saat olacak. 
Öte yandan tren Bilecik ve Bozüyük ilçesi olmak üzere kentte 2 istasyonda durarak, yolcu indirip, bindirecek.
Ankara Ekspresinin yeniden seferlere başlayacak olması, Osmanelili vatandaşları yine boynu bükük bıraktı. Hızlı Trenin seferlere başlaması ile ibirlikte Osmaneli ilçesinden  İstanbul, Eskişehir, Kocaeli ve Anakara illerine aktarmasız gitmenin imkânsız olduğu, yine bu illerden de Osmaneli ilçesine gelmek de çok zor koşullar altında olmakta idi. Osmanelili vatandaşlar, “Birçok konuda olduğu gibi, ulaşım konusunda da bizler yine boynu bükük kaldık. Osmaneli ilçesi Ankara Ekspresinin güzergâhında olduğu halde neden Osmaneli ilçesinde durmaz. Bizler Üvey Evlatmıyız” dediler. 

 

 

Bu haber toplam 5844 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum