MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

OSMANELİ’NDE YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR

A+A-

İlçemizde 2014 Haziran ayında; Osmaneli Şehir Stadının tekrar sentetik çim saha yapılması ve alt yapı dahil komple yenilenmesi ile başlayan yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Şehitler Parkına, standartlara uygun Çim Futbol sahasını, tesislerini yaptık ve hizmete aldık. İlimizdeki ilk arıtma tesisi yatırımı, kanalizasyon sistemi yatırımı 2015 yılında tamamlandı ve kesin kabulleri 2016 yılı içinde gerçekleştirildi. Osmaneli, ilimizde ilk arıtma sistemine sahip ilçe olurken örnek model oldu.

Doğalgaz çalışmalarında sona gelindi, su alt yapısı, yağmur suları alt yapısı tamamlandı. Elektrik hatlarının yer altına alınmasında ilimizde en yüksek oranı yakalayan ilçeyiz. Alt yapı sorununun tamamı çözülen ilçemizde tüm yolları 2014 Temmuz ayından başlayarak yeniden yaptık. Osmaneli’nde şu ana kadar yapılan yol 750.000 m2 parke taş olarak bir rekordur. Mevcutlar da dahil olmak üzere 5.000.000 m2’ye yakın sanayi parseli ürettik. Parselasyon çalışmalarına devam ettiğimiz sanayi parselleri Türkiye’de ilk uygulamadır.

Osmaneli’nin ihtiyacını karşılayacak Yeni Mezbahane yaptık ve 2016 yılında hizmete aldık. Eski mezbahaneden boşalan alana Ahşap Atölyesi açarak eski evlerin restorasyonunda kullanılacak ahşap malzemeyi kendimiz işlemeye başladık. Aynı yerde Lefke Taşını işleyecek tesisi 2017 yılında kuracağız. 22 Adet Tarihi Osmaneli Konağı’nı sağladığımız fonlardan belediyemize yük olmadan aldık. Şu an bu evlerden 7’sinin restorasyonu devam ediyor. Tarihi Kentler Birliği’nden sağladığımız fonlarla restorasyon proje giderlerini hibe olarak temin ettik. Şehitler Park’ında 2 adet her biri 1000 kişilik sosyal hizmetler salonları yaptık.

Eğitimde Milli Eğitim ve Üniversitelerimizle yoğun işbirliği içerisindeyiz. Osmaneli’nde Halk Eğitim Merkezi binası 2015 yılında Osmaneli mimarisi ile tamamlandı ve hizmete girdi. Osmaneli Şehit Osman ER İmam Hatip Orta Okulu inşaatı hızla ilerliyor. 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde hizmete girecek. Osmaneli Çok Programlı Lisesi projesi onaylandı ve proje Aralık ayında ihaleye çıkıyor. Atölyeleri ve yeni bölümleri ile Osmaneli eğitimi için çok önemli bir yatırım. Osmaneli Çok Programlı Lisesi de 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde hizmete girecek. Osmaneli Balaban İlkokulu projesi tamamlandı, kurulun onayı sonrası ihaleye çıkacak. Osmaneli’nde ilk yurt yatırımı 2017 yılında bitecek. Anadolu Lisesi yanına Kız Öğrenci Yurdu projesi Aralık ayında ihale ediliyor ve 2017-2018 öğretim döneminde hizmete girecek. Osmaneli öğretmenler açısından zorunlu hizmet alanı oldu ve Osmaneli’nde artık öğretmen açığı yok. Bu durum direk eğitim kalitesine olumlu etki edecek. Okullarımızın fiziki ortamları yenilendi ve 30 öğrenci standardını sağlayan sınıflarımızla tekli sistemde öğrenim devam ediyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne bağlı Osmaneli Meslek Yüksek Okulu’na açılacak 5 yeni bölüm Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı. 2017-2018 öğrenim döneminde bu beş yeni bölüme öğrenci alımı gerçekleşecek. Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ni kurduk ve şu ana kadar 5000 kişi bu merkezimizden yararlandı.

Üniversitelerle işbirliğine büyük önem veriyoruz. Osmaneli hakkında sempozyumlar, çalıştaylar, kongreler düzenleniyor. Osmaneli mimarisi ve konakları, sokakları Türkiye’de ve yurt dışında akademisyenlerin ilgisini çekiyor. Yeni Zelanda’da, Londra’da ve yurt içinde akademisyenler Osmaneli’ni konu ediniyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu bu yıl düzenlediği "Uluslararası Osmaneli Sosyal Bilimler" sempozyumu ile 250 akademisyeni ilçemize getirdi. Üniversitelerle işbirliğimiz İlçemize büyük katkı sağlıyor.

 

Osmaneli Emniyet Binası 2016 yılında ihale edildi ve inşaatı hızla ilerliyor. 2017 yılında hizmete girmiş olacak. Jandarma Karakolu İhalesi tamamlandı. Yapımına yakında başlanacak. Eski Bölge Trafik binası da Osmaneli Belediyesi’ne tahsis edilecek. Hastanemizin yanına Toplum Sağlığı Merkezinin gelmesi ile Osmaneli, sağlık açısından yeni bir bina daha kazanacak. Toplum Sağlığı Merkezi proje aşamasından ihaleye çıkılacak duruma geliyor. Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus SÖYLET İçmeler Tesislerimiz yatırımı, elektriğinin gelmesi ile birlikte tamamlanacak ve yatak kapasitemiz 150 kişiyi geçecek. Böylece Sağlık Turizmi açısından çok önemli bir tesis daha kazanmış olacağız.

 

Spor Toto ile birlikte 5 yeni tesisi bitiriyoruz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile birlikte 3 halı saha, 1 tenis kortu, 1 basketbol sahası projesi bitmek üzere. Kendi imkanlarımızla bir adet halı sahayı hizmete aldık ve çocuklarımız kullanmaya devam ediyor. 1308 Osmaneli Belediye Spor 16 branşta faaliyetlerini sürdürüyor. Üst Liglere ve Milli takımlara sporcu verme hedefimizi sürdürüyoruz. Taekwondo’da Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlarını yetiştiriyoruz.

 

Araç parkurumuzu güçlendirdik. Yeni araçlar alırken eskilerinin de bakımlarını ve yenilemesini yaptık. 1 Adet ekskavatör, 2 Adet kamyon, 2 Adet iş makinesi, 1 Adet Greyder, 1 Adet itfaiye,1 Adet Vidanjör, 2 Adet pikap, 30 kişi kapasiteli toplamda 60 kişilik iki yeni otobüsü aldık. 1 Adet iş makinesi daha bu yıl sonuna kadar teslim alınmış olacak. İş makinelerindeki artan gücümüzle hizmet kalitesini ve hızını çok arttırdık.

 

Osmaneli Belediyesi olarak yaşam kalitesini arttırmaya büyük önem veriyoruz. Sakarya kıyısında ve kent içinde 350.000 m2’lik park hedefimizin 200.000 m2’lik bölümünü tamamladık. Park ve sokaklara 60.000 adet ağaç diktik. Orman Müdürlüğümüze ve duyarlı vatandaşlarımıza ağaç temininde gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz. İller Bankası, Çevre Bakanlığı, İşkur, KOSGEB ve Üniversitelerimizin desteklerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Yapmakta olduğumuz 6000 m yürüyüş ve bisiklet parkurumuz ayrı bir spor alanımız olacak. Sağlık Bakanlığı’nın projesi kapsamında Bilecik Sağlık Müdürlüğü’nden sağladığımız 100 adet bisikleti bu parkurda kullanıyoruz.

 

Bursa-Yenişehir – Osmaneli Yüksek Hızlı Tren hattı Osmaneli’nden İstanbul-Eskişehir-Konya-Ankara hattına bağlanacak. Osmaneli lojistik merkezi oluyor. Hal Projemiz komisyondan geçti. 2017’de Osmaneli Belediyesi Hali hizmete girecek. Hisarcık Beşevler Köyünde BEBKA ile paketleme ve ambalajlama tesisi yaptık ve açtık. Yine aynı alanda Belediyemizin Otogarı, Benzin İstasyonu da tamamlanmış olacak. Aile mezarlığımızı 2017 yılında açıyoruz.

 

Osmaneli’nin merkezinde yapmakta olduğumuz konut ve işyeri projemiz hızla ilerliyor. Taleplerin yoğun olduğu projemizle 24 adet konut ve 21 adet işyeri inşaatı 2017 yılının Temmuz ayında bitecek. 2017 yılında TOKİ ile 100 konut ve işyeri projemiz başlayacak. Osmaneli Belediyemiz inşaat yatırımlarına devam edecek.

 

Görüldüğü gibi Osmaneli için koyduğumuz hedeflere, yaptığımız yatırımlarla hızla ilerliyoruz. Yatırımlarımızda İktidar Partisi olmanın avantajlarını kullanıyoruz. Yatırımlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Binali YILDIRIM ve Bakanlarımızın onayı ile gerçekleşiyor. Milletvekilimiz Halil ELDEMİR, İl Başkanımız Fikret KARABIYIK, İlçe Başkanımız Yalçın KARACA, Belediye Başkan Yardımcımız Hayati KABA, Belediye Meclis Üyelerimiz Turan AĞDAĞ, Yalçın YAĞIZ, Bekir TORUN, Şaban GÜDEM, İl Genel Meclis Üyemiz Hakan ÖZKAN ve Ak Partimizin değerli her kademe Kadın, Gençlik, Yönetim Kurulu üyelerinin tümünün çalışmalarıyla yatırımlarımız hızla tamamlanıyor. Emeği geçenlerin tümünden Allah razı olsun.

 

Osmaneli birlik ve beraberlik içinde hedeflerine ilerlerken yatırımlarımız da hızla yükselerek gururumuz oluyor. Yine yatırımlarımızın gerçekleşmesinde emeği geçen Valimiz Süleyman ELBAN’a, Kaymakamamız Edip ÇAKICI’ya, il ve ilçemizin değerli bürokratlarına da teşekkür ediyoruz. Osmaneli’ne büyük hizmetleri geçmiş ve görevi başında vefat eden eski Osmaneli Belediye Başkanımız Mustafa Selahattin ÇETİNTAŞ'ı da bir kez daha rahmetle anıyor, değerli hizmetleri için Allah razı olsun diyoruz.

 

                                                                                                                                Saygı ve Sevgilerimle

                                                                                                                                                YMM Münür ŞAHİN

         Osmaneli Belediye Başkanı 

Bu yazı toplam 2700 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum