OSMANELİ'DEN DÜNYAYA AÇILAN SANAT

OSMANELİ'DEN DÜNYAYA AÇILAN SANAT

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi yetiştirdiği ustalar ve onların ürettiği yöresel ürünlerle sadece Osmaneli için değil ilimiz içinde aranılan,...

A+A-

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi yetiştirdiği ustalar ve onların ürettiği yöresel ürünlerle sadece Osmaneli için değil ilimiz içinde aranılan, tercih edilen marka oldu. Bayram öncesi yoğun talebin olduğu yöresel ürünler Osmaneli’de kadınlar için büyük istihdam olanağı yaratacak.
İstanbul Ticaret Üniversitesinin Moda Tekstil Bölümü'nün danışmanlığı ve destekleriyle tekrar üretimine başlanılan ROMA İmparatorluğu döneminden miras kalan "Lefke Bezi"artık talepleri zor karşılar konuma geldi. Büyük beğeni toplayan "Lefke Bezi" Lefke Takı sonrası şimdi konfeksiyon için kullanılmaya başlanıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil bölümü ve Osmaneli Belediyesi arasında yapılan yeni proje ile "Lefke Bezi" artık Dünya'nın tanıdığı el yapımı tekstil ürünü oluyor.
Önümüzdeki günlerde Osmaneli Belediye başkanı Münür Şahin İtalya Büyükelçisini ziyaret ederek "Lefke Bezi" hakkında bilgi verip işbirliği için destek isteyecek."Lefke Bezi" artık ünü Türkiye sınırlarını aşan tarih kokan el yapımı tekstil ürünü oldu. Osmaneli Belediyesi Osmaneli 'yi büyütmek ve yükseltmek için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Osmaneli işbirliği yaptığı 22 üniversite ile ürettiği projelerle göz dolduruyor. Osmaneli halkı kendi belirlediği yöneticilere tam destek olarak birlik ve beraberlik içinde yükselişine devam ediyor.
Osmaneli Belediyesi hizmet için, Osmaneli hedefleri için her kurum ve kuruluşla, kamu ve özel sektör Yöneticileri ile ve de tüm siyasi partilerle işbirliği içinde hedeflerine yürüyor. Osmaneli hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar güzel bir kent olma yolunda durmadan çalışıyor.

osmnaneliden-dunyaya-acilan-sanat-2.jpg


Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.