OSMANELİ’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

OSMANELİ’DE TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Osmaneli Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle sokak sağlıklaştırması projesi kapsamında Osmaneli ilçesinin çehresini değiştiriyor.Sokak...

A+A-
Osmaneli Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle sokak sağlıklaştırması projesi kapsamında Osmaneli ilçesinin çehresini değiştiriyor.
osmaneli’de-tarih-yeniden-canlaniyor-4.jpg
Sokak sağlıklaştırması projesi kapsamında tarihi ev ve konakların tadilat ve boya badana işlemleri devam ediyor. Camikebir ve Camicedit mahallelerinde bulunan tarihi ev ve konakların aslına uygun olarak onarılması sonucunda, Osmaneli’de yepyeni bir çehre ortaya çıkıyor.
osmaneli’de-tarih-yeniden-canlaniyor-3.jpg
Tarihi ev ve konakların tadilatları ile Osmaneli’de tarih adeta yeniden canlanıyor. Sokak sağlıklaştırması projesi ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin; “İlçemize gelecek olan turistlerin büyük ilgisini çekecek olan projemizle, bu gelişim ilerisi için turizmde büyük bir değer olacağımızın göstergesi oluyor. Osmaneli konakları hızla eski görünümlerine kavuşuyor.
osmaneli’de-tarih-yeniden-canlaniyor-2.jpg
Sit alanı üzerine örtülen ölü toprağını bu projemiz ile kaldırmış bulunuyoruz. Bundan sonra eskiden olduğu gibi sokaklarımız yeniden canlanacaktır. Osmaneli ilçemiz konaklarıyla, evleriyle, tarihi değerleriyle yükselen bir turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor."dedi.
osmaneli’de-tarih-yeniden-canlaniyor.jpg

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.