MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

OSMANELİ’DE PARTİ DEVLETİMİ? DEVLET PARTİSİ Mİ?

A+A-

 

Osmaneli ilçemize geleli 3 yılı geçti. Osmaneli Haber Gazetesi ile başlayan Osmaneli hayatımda, hem siyasi, hem ticari, hem de sosyal yaşamda bir gazeteci olarak, birçok hadiseye şahit oldum. Bazıları olumsuz yönde olsa da, birçoğu olumlu yönde idi. 

Osmaneli ilçemizde, seçimler haricinde siyaset bile bir durağanlığa girer, (En son ki yerel seçimler hariç), seçimler bile sevgi ve saygı çerçevesinde geçerdi. 31Mart seçimlerinde ortam söylem anlamında ve bazı bel altı propagandalara rağmen yinede kazasız belasız bitti. 

Osmaneli ilçemizde geçirdiğim 3 yıl boyunca, siyasi partilerimizin ilçe başkan ve yöneticileri ile belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri tandım. Hepsi ile de çok güzel muhabbetlerde bulunup, Osmaneli’nin geleceği hakkında çok güzel görüş alışverişlerinde bulundum. Ak Parti’den Yalçın Karaca, Mehfaret Göbekçi, Yasin Akçay, CHP’den Faik Üstün, Naim Cantemur, İsmail Er, SP’den Fuat Göçen, MHP’den Hayri Teyin, Abdullah Küçük, İYİ Parti’den Orhan Uğur ve Cemil Özkahya. Hepsi ile çok güzel muhabbelterimiz, sohbetlerimiz oldu. Saydığım ilçe başkanları ile her daim yaş itibariyle ya abi kardeş, ya da arkadaşlık çerçevesinde, Osmaneli ilçemizin geleceği ile ilgili veya siyasi konularda muhabbetler yaptık. Tanıdığım bukadar ilçe başkanı içerisinde, Hadi muhalefeti bir kenara koyayım, şu anki Ak Parti ilçe Başkanı gibi, devletin her kademesinde olmaya çalışan bir ilçe başkanını görmedim ve tanımadım. Elbette ki İktidar Partisinin ilçe başkanı, iktidar olmasının hasebiyle, ilçesine gelecek yatırımlar konusunda ilçe kaymakamı ile ilçe belediye başkanı ile ilçenin diğer dinamikleri ile bir araya gelip, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunur. İktidar Partisinin Milletvekili ile ilçe yerel yönetimleri arasında zaman zaman bir köprü vazifesi de görebilir. İlçe Kaymakamının, İlçe Belediye Başkanının veya İlçede bulunan bir sivil toplum örgütünün iktidarın üst kademesi ile iletişime giremeyeceği yerde arada köprü görevi görebilir. Fakat Osmaneli ilçemizde son aylarda ve son günlerde bu iş, yukarıda saydıklarımı aşmış durumda. 

Değerli arkadaşlar. Osmaneli ilçemizde Devleti temsilen ve Devletin işlerini yürütmekle vazifeli bir kaymakamımız var. Geldiği günden beri de gayet başarılı ve halk ile iç içe. Osmaneli ilçemiz ile ilgili yatırımları ve yapılacak her işi makamında yumuşak koltuğunda oturup takip eden değil, bizzat, hemen her işe yerinde ve zamanında müdahale ederek takip eden ve kanuni çerçevede yaptırım gücünü kullanabilen ve kullanan bir Kaymakamımız var. Yine aynı şekilde geçmiş dönemde Ak Partiden seçilmiş ve Ak Parti bünyesinde 5 yıl Osmaneli Belediye Başkanlığı yapmış, Osmaneli İlçesinde birçok ilklere imza atmış bir Belediye Başkanı var. Tüm bunlar varken ve orta yerde iken, bana gelen tepkiler yüzünden söylüyorum, orta yerde bir başka vakıa daha var. Yukarıda da bahsettiğim gibi, hiçbir Ak Parti ilçe başkanında ne benim, ne de Osmanelili hemşehrilerimizin görmediği şu anki Ak Parti ilçe başkanı ile ilgili şikâyetler var. Vatandaşların bana ilettiklerini aynen paylaşacağım; Osmanelili vatandaşlarımız diyorlar ki; “Osmaneli ilçemizi yöneten bir kaymakamımız varken, Kaymakam beyin her attığı adımda yanında bir de Ak Parti İlçe Başkanı var. Sayın Kaymakmımız yapacağı işlerde yetersiz midir ki? İktidar partisinin ilçe başkanı her daim yanında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizlerin haberi olmadan bir Parti Devleti mi oldu? Ak Parti İlçe Başkanı Osmaneli İlçemize yapılacak her yatırımda, Kaymakam ve Belediye Başkanına rağmen tek yetkilimi? Osmaneli’ye gelen yatırımlarda Kaymakam beyin ve Belediye Başkanının hiçbir yetki ve sorumluluğu yok da, İktidar partisi ilçe başkanının mı yetkisi var? Osmaneli ilçemizde kaymakam bey tek başına bir iş yapamazmı ki, her köyde, her okulda, her sokakta, her açılışta, devletin her işindeki fotoğrafta Ak Parti’nin Osmaneli ilçe başkanı var da, diğer siyasi partilerin ilçe başkanları neden yok? İktidar partisi ülkeyi yönetirken, millet muhalfetteki siyasi partilere de denetleme görevi vermiştir. Öyleyse, iktidar partisinin ilçe başkanı işleri yaptıracaksa, kaymakam beyin her daim dibinde olacaksa, muhalefette bunların yanında olsun ki, yapılan veya yapılamayan işleri denetlesin. İktidar partisinin ilçe başkanı mademki, iktidar olması hasebiyle herşeye muktedir, o zaman sadece Kaymakam beyin değil, belediye başkanının da biraz yanında olsun ki, onunda yapacağı işlere yardımcı olsun, ilçeye yatırım gelmesine yardım etsin. Mademki iktidarın Osmaneli ilçe başkanı Osmaneli’yi çok düşünüyor, 31 Mart seçimlerinden sonra İŞKUR’dan Osmaneli Belediyesine mevsimlik işçi verilmezken neden yardımcı olmadı. Osmaneli Belediyesine geçmiş dönemde gelen her türlü maddi manevi destek, 31 Mart’tan sonra kesilirken bunun önüne neden geçmedi? Ak Parti ilçe başkanına herhangi bir derdimizi söylediğimizde, “Siz Münür Şahin’i desteklediniz gidin derdinizi ona söyleyiniz gibi tavırları bizlere neden gösterdi? Biz böyle siyaset de görmedik, başkan da görmedik” dediler. 

Bir gazeteci olarak benim görevim, vatandaşlardan bana gelen tepkileri derleyip toparlayıp Osmanelili hemşehrilerime aktarmaktır ki, bende bu yazımda bunu yerine getirdim. Yine birileri bana kızacaklar ama benim umurumda değil, ben işimi yapıyorum. Osmaneli ilçesinde de birilerinin çıkıp “OSMANELİ’DE KIRAL ÇIPLAK” demesi gerekiyordu. Vatandaşlar bana söyledi, bende bütün Osmaneli’ye söyledim. Yine bir gazeteci olarak benim gördüğüm Osmaneli ilçemizde son aylarda görülen manzara şu kii; “Osmaneli ilçemizde bir parti devleti, ya da Devletin Partisi uygulaması başlamıştır ki; diğer ilçelerimizde de var mı bilmiyorum? Ama hiçte sanmıyorum. Son söz olarak ta şunu söylüyorum; İktidar Partisi ilçe başkanını Kaymakam bey her daim yanında görmek istiyorda o çağırıyorsa, ben de bunu bilmiyorum. Her iki taraftan gelecek açıklama olursa da bu satırlardan aynen yayınlarım. 

Hoşça Kalın, Dostça Kalın 

 
Bu yazı toplam 722 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.