Osmaneli'de ne kadar kurbanlık var ?

Osmaneli'de ne kadar kurbanlık var ?

Kurban Bayramı yaklaşırken, Osmaneli’nde kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanların yeteri sayıda olduğu, dışarıdan da gelebilecek kurbanlıklar ile...

A+A-

Kurban Bayramı yaklaşırken, Osmaneli’nde kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvanların yeteri sayıda olduğu, dışarıdan da gelebilecek kurbanlıklar ile kurbanlık sıkıntısının çekilmeyeceğini yetkililer tarafından belirtildi.

Geçtiğimiz hafta ruhsatı alınarak hizmete giren, bölgemizin en modern mezbahasında kurban kesimi yapılacağı, ayrıca oluşacak komisyon tarafından belirlenecek yerlerde kesim yapılabileceği vurgulandı.

Osmaneli’nde yaklaşık olarak 3000 küçükbaş, 450 adet de kayıtlı büyükbaş kurbanlık bulunduğu, pasaportsuz ve küpesiz kayıt dışı kurbanlıkların satışının yapılmayacağını belirten yetkililer, “İlçemize pasaportsuz kurbanlık girmeyecek. Küpesiz kurbanlıkların satışı yapılmayacaktır. Ayrıca Osmaneli’nde komşu il ve ilçelere götürülecek kurbanlıkların da pasaport denetimleri sıkı bir şekilde takip edecektir. Yine Osmaneli dışındaki il ve ilçelerde satışı yapılacak olan kurbanlıklarımızın sağlıklı muayeneleri yapılmış olup, Şap aşıları da vurulmuştur. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Osmaneli’nde gerek kurban alış verişlerinde, gerek kuran kesiminde her türlü tedbir alınmış bulunmaktadır. Kurbanlık hayvanların satışı mezbaha yanındaki alanda yapılacaktır” denildi,.

Vatandaşlarımızın kurban alırken, özellikle hayvanların sağlıklı durumlarına bakmalarını isteyen yetkililer, “Şüphelendikleri bir durum olduğunda veterinere müracaat edecek kurbanlıklarını muayene ettirsinler” dediler.

(Mehmet ERDEM)

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.