MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

OSMANELİ’DE HAVA BULUTLU

A+A-

Osmaneli,  Osmaneli olalı 31 Mart’ta yaşayacağı seçimi bundan önceki seçimlerin hiç birisinde yaşamamıştır. 
Ak Parti’nin Bilecik ilindeki ilçeleri içinde en rahat seçim kazanacağı yer olan Osmaneli’de, dengeler alt üst olmuş durumda. Ak Parti’nin Münür Şahin’i aday yapmaması, MHP ile ittifak kurulmaması, Osmaneli’de 31 Mart seçimlerini çok bilinmezli bir denklem haline getirmiş bulunuyor. 
MHP’nin çok donanımlı bir aday ile çıkması ve bu seçimde bende varım demesi üzerine, dengeler değişmiş durumda. CHP’nin seçim pusulasında yer almaması, birçok CHP’liyi hem kızdırmış, hem de küstürmüş vaziyette. Öyle ki konuştuğumuz bazı CHP’liler ya sandığa gitmeyeceklerini, ya da oy pusulasına Altı Ok çizip mührü onun üzerine vuracaklarını söylüyorlar. İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayını çok öncesinden çıkartması ve yaklaşık iki aydan bu yana kapı kapı çalışmaları kendilerine epey yol aldırmış durumda.
Saadet Partisi Osmaneli’de bundan önceki seçimlerde aldığı oylarının çok çok üzerine çıkarsa yine hiç kimse şaşırmasın. 
Bundan önceki köşe yazımdada belirttiğim gibi, seçmen eski seçmen değil. Çok daha bilinçlenmiş durumda. Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclis üyesi oyları çok farklı bir durumda çıkarsa hiç kimse şaşırmasın. Belediye başkanına oy veren birçok seçmen, Belediye Meclisinde ve İl Genel Meclisinde farklı farklı listelere yönelebileceklerini söylüyor. 
Elbetteki 31 Mart seçimlerinin en önemli faktörü, 5 yıldan bu yana Osmaneli’de belediye başkanlığı yapan ve başarılı hizmetlere imza atmış olan Münür Şahin’in Bağımsız aday olarak çıkması gösteriliyor. Osmaneli seçmeni Münür Şahin’e Ahde Vefa gösterecek mi göstermeyecek mi, bunu 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz. Fakat Osmaneli’de siyasi hava halen bulutlu. Siyaset ortamında hala bir netlik yok. Seçmenin kafası çok karışmış durumda. Çok fanatik olanların dışındaki partililerde bile hala netlik yok. Siyasi partilerin ve Bağımsız aday Münür Şahin’in halen kararsız seçmen ve sandığa gitmeyeceğini söyleyen seçmenlerin üzerinde çalışma yapmaları ve onları ikna etmeleri gerekecek. Bunu ne kadar başarabileceklerini hep birlikte göreceğiz. 
Yukarıda da dediğim gibi, Osmaneli, Osmaneli olalı böyle bir seçimi daha önce hiç yaşamamıştır, belki bundan sonra da yaşamayacaktır. 
Osmaneli’de seçimin kaderini CHP ve Ak Partili kızgın ve küskün seçmenler tayin edecektir. 
Hoşça ve Dostça Kalın.

 

Bu yazı toplam 3527 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum