OSMANELİ’DE BİR İLK ASKIDA EKMEK  UYGULAMASI

OSMANELİ’DE BİR İLK ASKIDA EKMEK UYGULAMASI

Osmaneli’de fırın işleten Osmanlı Unlu Mamüllerinin sahibi Furkan Yaşar, sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın bir örneği olan ASKIDA EKMEK projesini...

A+A-

Osmaneli’de fırın işleten Osmanlı Unlu Mamüllerinin sahibi Furkan Yaşar, sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın bir örneği olan ASKIDA EKMEK projesini hayata geçirdi.

Bazı il ve ilçelerde örneği bulunan askıda ekmek projesi nedir diye, işletme sahibi Furkan Yaşar’a sorduk. Furkan Yaşar, bu uygulamanın yıllar öncesinden İtalya’da başladığını, yabancı bir uygulama da olsa, bizlere ve İslam Dinine çok uygun ve yakışır bir hareket olduğunu belirterek; “Yıllarca önce İtalya’da kahveye giren zengin bir kişi “Bana bir askıya da bir kahve” diyerek sipariş verirmiş. Kendisi bir kahve içer fakat iki kanve parası ödermiş. Daha sonra gelen ve parası olmayanlarda “Bana bir kahve Askıdan” dermiş. Ne kahveyi ısmarlayan ısmarladığını bilirmiş, ne de askıdan kahveyi içen kimden içtiğini bilirmiş. İşte bizde bu uygulamayı Osmaneli ilçemizde hayata geçirmeye karar verdik. Fırınımızdan bir ekmek alan iki ekmek parası ödeyerek Askıya bir ekmek asacak. İhtiyacı olan vatandaşlarımız da gelip o askıdan ekmeğini ücretsiz alıp evine götürecek. Sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlayacak bu uygulama ile, Osmaneli ilçemizde ki ihtiyaç sahipleri, ekmeğimizi nasıl alırız diye düşünmeyecek, yardım yapacak olan vatandaşlarımız da kimlere yardım yapalım diye arayışa girmeyecek.

img_1202.jpg

Dinimizde de “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” denir. İşte bu uygulama ile ne veren ne de alan birbirini görmeden dayanışma içerisine gimiş olacak” dedi. İşletmesinin yeni açmasına rağmen ürün çeşitleri ve verdiği hizmetler ile ilçeye yenilikler getiren Furkan Yaşar; “Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde vatandaşlarımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Evlerinde baklava ve lokum yapamayanlar için baklava ve haşhaşlı lokum siparişi alıyoruz. Evlerinde yaptıkları baklavalarını fırınımızda pişiriyoruz,ben şimdiden Osmanelili hemşerilerimin kurban bayramlarını kutluyorum” dedi. 

Bu haber toplam 3497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.