OSMANELİ TİCARETİNE KADIN ELİ DEĞİYOR

OSMANELİ TİCARETİNE KADIN ELİ DEĞİYOR

Osmaneli Belediyesinin en büyük özelliklerinden ve amaçlarından biride girdiği her alanda günlük değil, sürekliliği sağlayan ve her yıl bir önceki...

A+A-

Osmaneli Belediyesinin en büyük özelliklerinden ve amaçlarından biride girdiği her alanda günlük değil, sürekliliği sağlayan ve her yıl bir önceki yılın üzerine çıkan üretim faaliyetleri ile eknomik değeri olan, istihdam özelliği öne çıkan, yöredeki tarımsal ürünleri, eğitilmiş işgücünü değerlendirerek yatırımlarda sürdürülebilirliği sağlamak.
Koronavirüs ile mücadelede maske üretimi, bone üretimi, hijyenik giysiler, ilaçlamada kullanılan koruyucu giysiler, sağlıkçıların ihtiyaçlarına yönelik giysiler vb.üretimi ile büyük bir ihtiyacı karşılayan Osmaneli Belediyesi, bu ürün çeşidinin sürekliliğini sağlamak için yeni organizasyonları bünyesinde oluşturdu.
Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi yetiştirdiği kadın girişimcileri "Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifi"tüzel kişiliğinde bir ticari tüzel kişiliğe dönüştürdü. Üye kadın girişimcilerin ürettiği ürünleri pazarlayan, kendi atölyelerini kurarak buralarda kadın girişimciler üretim olanağı sağlayan koopartif kısa bir sürede etkinliğini hissettirmeye başladı.
Koronavirüsle mücadele için ağırlık kazanan üretim modeli artık yeni ürünlerle sağlık sektörüne sürekli ürün üretecek, özellikle bölgedeki şirketlerin, belediyelerin, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak sürekli üretim kapasitesine ve ürün çeşidine erişecek modelle kadın girişimciler kooparatifi ticari faaliyetlerde de yerini sağlamlaştırdı.
Çeyiz Uysal- Pikocu Emine Kadın Girişimciler Kooparatifi üyelerinin atölyelerini ziyaret ve ürettiği maske, tulum ve koruyucu giysileri inceleyen Belediye Başkanı Münür Şahin, “Değerli girişimcilerimize hızla sistemimize adapte oldukları ve üretim kapasitelerini, ürün çeşitliliğini arttırdıkları için teşekkür ediyoruz.
BEBKA ile yapacağımız projeye destek sağlandığında "Kadın Girişimciler Kooparatifimiz" sağlık, iş güvenliği, işçi sağlığı, koruyucu malzeme üretimimizde ürün çeşitliliği ve kapasitenin artışını çok daha ileri boyutlara taşıyacağız. Hem üretim, hemde pazarlama alanında sürdürülebililiği sağlıyacak projemizde istihdam anlamında da kadınlarımıza yeni iş olanakları sunmuş olacağız” dedi. 

osmaneli-ticaretine-kadin-eli-degiyor-3.jpg

 

Bu haber toplam 2431 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.