OSMANELİ TARIMI ŞAHLANACAK

OSMANELİ TARIMI ŞAHLANACAK

Hisarcık-Beşevler Köyünde inşası bitmek üzere olan Paketleme ve Kurutma Tesisi, Osmaneli tarımını adeta şahlandıracak. Meyve ve sebze üretiminin yoğun...

A+A-

Hisarcık-Beşevler Köyünde inşası bitmek üzere olan Paketleme ve Kurutma Tesisi, Osmaneli tarımını adeta şahlandıracak. Meyve ve sebze üretiminin yoğun olduğu ilçede hızla yükselen tesis inşaatı başta Osmanelili çiftçiler olmak üzere bölge çiftçileri tarafından merakla bekleniyor. 

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli tesisin çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Münür Şahin ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Osmaneli'nin sahip olduğu verimli toprakların yeterince değerlendirilemediğini belirterek, kurulacak tesisin ilçe tarımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 

Müdür Yıldız çalışmalarla ilgili bilgi almasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen, %75’i BEBKA tarafından finanse edilen Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi ilçemiz ve ilimiz tarımına kazandırılıyor. Proje, köy muhtarlığına ait 3000 m2’lik arazi üzerine 450 m2 kapalı alana inşa edilen tesisimiz günlük 200 ton ürün işleme kapasitesine sahip olacaktır. Tesiste meyve sebze tasnifleme-paketleme proses hattı kurulmuş olup tasnif dışı kalan ürünler için de kurutma hattı kurularak üreticinin ürününe değer katacaktır. İşlenmiş olan ürünler, ebatlanarak, paketlenecek. Tasnif dışı kalmış ürünler ise kurutularak ambalajlanacak ve marka etiketi ile son tüketiciye direkt olarak ulaştırılacaktır. Bu sayede aracısız yapılan satıştan dolayı çiftçimiz ürününden daha fazla kazanç elde edecek ve tarımsal üretim teşvik edilecektir. Bu tesisin ve yine Osmaneli’nde bitmek üzere olan mezbahanenin İlimiz ve Osmaneli İlçemize hayırlı olması dileklerimle başta Sayın Belediye Başkanıma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca proje kapsamında köyde ikamet eden 20’si kadın olmak üzere toplam 40 kişiye iş sağlığı ve güvenliği ile paketleme tesisi kullanım eğitimi verildi. 

 

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.