OSMANELİ TARIMI İÇİN HAYIRLI GELİŞMELER

OSMANELİ TARIMI İÇİN HAYIRLI GELİŞMELER

Yalova Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Taner Engin organizasyonunda, Osmaneli Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker ve SS. Temiz Hasad Tüketim Kooparatifi...

A+A-

Yalova Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Taner Engin organizasyonunda, Osmaneli Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker ve SS. Temiz Hasad Tüketim Kooparatifi yöneticileri ile Belediye Başkanı Münür Şahin Yalova Tarım Tesislerinde bir araya geldi.
Osmaneli Tarımsal Ürünlerinin değerlendirmesi konulu toplantıda, İstanbul Şişli merkezli SS. Temiz Hasad Tüketim Kooparatifi yöneticileri Kooparatlerinin faaliyetlerini anlattılar. Temiz Hasat Tüketim Kooparatifinin ana amacı;
"Yerel üreticinin kalkınması ve nihai tüketiciye ürünlerini aracısız ulaştırması için kurulmuş bir tüketim kooperatif" olmasıdır. Bu anlamda Osmaneli de özellikle kadın çiftiçilerin üretimlerini değerlendirecek aktiviteler içinde olmak istediklerini ifade ettiler.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada;"Yalova Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Taner Engin'e gerçekleştirdiği bu buluşma için teşekkür ediyorum. Taner Bey Osmaneli tarımının gelişmesi için büyük çaba harcıyor. Belediyemize de her projemizde büyük destek sağlıyor. Bugünkü organizasyonda Osmaneli Tarım ve Oman İlçe Müdürü Serkan Diker ve SS. Temiz Hasad Tüketim Kooparatifi yöneticileri ile bizi bir araya getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Kooparatif yöneticilerimizin ilçemize ilgisine sevindik. İnşallah bunu güzel ve verimli bir işbirliğine çevririz. Osmaneli Belediyesi olarak en büyük özelliğimiz sürdürülebilir faaliyetler içinde olmaktır. Tarıma belediye olarak büyük destek veriyoruz. Köylerimizde 5.750 kişi yaşıyor ve bunlar tarımla uğraşıyor. İlçemiz merkezinde de tarımla uğraşanları bu rakama ilave ettiğimizde Osmaneli genelinde yaklaşık 10.000 kişi tarımla ilgili. En büyük sorunumuz pazarlama, Çiftçimiz üretiyor ama satışta sıkıntılarımız var. Belediye olarak Mezbaha, Sebze Meyva Üretim Tesisi, Hal Binamız ile tarımda çiftçimizin yanında yer alıyoruz. Kooparatifimizle İstanbul’da alıcıya direk ürün göderme konusunda yardımcı oluruz. İnşallah bugünkü toplantı buna vesile olur dedi".

 


Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.