OSMANELİ PROJELERİYLE AVRUPA BİRLİĞİNDE

OSMANELİ PROJELERİYLE AVRUPA BİRLİĞİNDE

AB Tarafından finanse edilecek olan İş Sağlığı ve Güvenliğinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında Osmaneli belediyesi “Kaynakçılık Mesleğinde...

A+A-

AB Tarafından finanse edilecek olan İş Sağlığı ve Güvenliğinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında Osmaneli belediyesi “Kaynakçılık Mesleğinde İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Similasyon Tekniğiyle Geliştirilmesi” konulu projeye ev sahipliği yapacak. Proje kapsamında Kaynak eğitimi ile ilgili similasyon merkezi kurulacak ve İtalya ve Almanya’da ki örnekler incelenecektir.
Bir diğer AB Projesi ise Lefke Bezinin Avrupa Birliği Üye ülkelerinde tanıtımı ve pazarlanması projesidir. AB’ne sunulan proje İstanbul Ticaret Üniversitesi ile çalışılarak Lefke Bezi üretimi için proje kapsamında 100 kişi istihdam edilecektir.
Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Osmaneli Belediyesi olarak 20’den fazla Üniversite ile işbirliği içerisinde projeler geliştirdik. Geliştirdiğimiz birçok proje çevre İl ve İlçele belediyeleri tarafından örnek projeler olarak incelendi. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde Osmaneli Belediyesi kendi kaynaklarını oluşturan bir belediye haline geldi. Önümüzdeki dönemde Osmaneli Belediyesi kendi kaynakları sayesinde yatırımlarına devam eden bir belediye olarak yoluna devam edecektir. AB kapsamında üretmiş olduğumuz projelerimiz kabul görmüş ve Osmaneli belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği projesine ev sahipliği yapacak duruma gelmiştir. Yine üzerinde 5 yıldan bu yana çalıştığımız ve emek verdiğimiz Tarihi Lefke Bezimiz, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinde tanıtılma projesi de kabul edilmiştir. Türkiye genelinde tanınma oranında büyük bir mesafe kaydeden Osmaneli İlçemiz, AB Üye Ülkelerinde de tanınma oranını her geçen gün artırmaktadır. Osmaneli’nin geleceği ile ilgili projelerimiz bundan sonra da devam edecektir” dedi. 

 


Bu haber toplam 2663 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.