“OSMANELİ OSMANELİ’DEN YÖNETİLİR BİLECİK’TEN DEĞİL”

“OSMANELİ OSMANELİ’DEN YÖNETİLİR BİLECİK’TEN DEĞİL”

Osmaneli Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı 9 Nisan 2019 Salı günü yapılmış, Meclis gündeminin 3 maddesi 12 Nisan 2019 Cuma günü ikinci birleşime...

A+A-

Osmaneli Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı 9 Nisan 2019 Salı günü yapılmış, Meclis gündeminin 3 maddesi 12 Nisan 2019 Cuma günü ikinci birleşime ertelenmişti. Gündemde yer alan 2018 yılı Faaliyet Raporunun okunması ve oylanması maddesi, İYİ Parti gurubunun inceleme isteği ile Cuma günü görüşülmesine karar verilmişti. 12 Nisan Cuma günü toplanan Osmaneli Belediye Meclisi, Gündemin 8. Maddesi olan Faaliyet raporunu görüştü ve oyladı. Meclis toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Münür Şahin; “Ben öncelikle geçtiğimiz dönemde mecliste görev yapan Belediye Meclis üyelerimize ve siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönemde Osmaneli tarihine geçecek çok büyük hizmetleri hep birlikte yaptık. Görev yapan arkadaşlarımız özellikle son 4 yıllık bölümde kararlarımızın nerdeyse yüzde yüzlük bölümünü oy birliği ile kabul ettiler. Burada hepimiz değişik siyasi görüşlere ve siyasi partilere mensup olabiliriz.

5d92c4e5-51b0-407b-8e9f-3460a4c2b630.jpg

Fakat Osmaneli Halkı bizlere, Osmaneli ilçemizi daha da geliştirmemiz ve bu konuda hizmet etmemiz için yetki verdi. Bunları yaptığımız zaman siyasi parti ayrımı gözetmeksizin biz sizleri her yerde her zaman onore ediyoruz zaten. Bu hizmetlerde hepinizin etkisinin olduğunu zate ifade ediyoruz. Bir önceki dönemde yapılan bu hizmetlerde geçmiş dönem birlikte çalıştığımız Milletvekillerimiz Sayın Fahrettin Poyraz ve Sayın Halil Eldemir’in çok büyük katkıları olduğu gibi, meclisimizin de uyumlu çalışmasının büyük etkisi olmuştur. İnşallah bu dönemde de Meclisimiz aynı uyumu yakalar ve Osmaneli ilçemize hak ettiği hizmetleri hep birlikte yaparız. Fakat şunuda söylemeden geçemeyeceğim, seçimle gelmiş geçerli olan bir belediye başkanını yukarıdan gelen birilerinin talimatıyla değiştirmeye kalkmak çok büyük bir olaydır, Red veren arkadaşları değil ama buna teşebbüs eden arkdaşları da esefle kınıyorum. Bu Osmaneli Halkına yapılmış en büyük ihanettir. Bizler Osmaneli Milliyetçiliğini oluşturmaya çalışıyoruz. Şunu herkes bilsin ki Osmaneli Bilecik’ten yönetilemez, Osmaneli Osmaneli’den yönetilir” dedi. Daha sonra Faaliyet Raporunun oylanmasına geçildi. Oylamada Başkan Münür Şahin, İYİ Parti’den Hüseyin N. Dinçer, MHP’den Saim Taşgın, Bağımsız Meclis üyesi Yalçın Yağız Faaliyet Raporuna kabul oyu verirken, İYİ Parti gurubundan Ahmet Akdaş, Ümit Korkmaz, Ak Parti gurubundan Şaban Güdem ve Mustafa Çakıcı Red oyu kullandılar. İYİ Parti gurubundan Orhan Dinç, H. Serpil Demirel, Naci Sönmez ve Özden Karip çekimser oy kullandılar. Böylece red oyları 3’te 2 çoğunluğa ulaşmadığından Osmaneli Belediyesi 2018 yılı Faaliyet raporu kabul edilmiş oldu. Başkan Şahin Ak Parti gurubunun Red oyu vermesi üzerine; “Ak Parti’li arkadaşlara Red oyu verdikleri için teşekkür ediyorum. Bir önceki dönem kendi yaptıklarınıza ve seçim meydanlarında biz yaptık diye anlattığınız faaliyetlerinize Red oyu verdiniz teşekkür ediyorum” dedi. 
Gündemin 11 maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda imar komisyonuna sevk edilen Bilirkişi tespiti, İmar komisyonun çalışması sonucunda netleşti ve oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 12. Maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda İmar komisyonuna sevk edilen Mahalle Taksimatı maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. 

 

Bu haber toplam 3505 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum