OSMANELİ MİLLİ EĞİTİMDEN GELECEĞE YOLCULUK PROJESİ

OSMANELİ MİLLİ EĞİTİMDEN GELECEĞE YOLCULUK PROJESİ

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  2016 – 2017 Eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere  bir çok proje başlattı. Bunlardan biriside...

A+A-

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  2016 – 2017 Eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere  bir çok proje başlattı. Bunlardan biriside  “Geleceğe  Yolculuk” projesi. Bu proje ile; 8. sınıf öğrencileri; bir üst öğrenimde okuyabilecekleri okulları tanıması ve hedeflerini doğru belirlemesi. Liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların fiziki ve sosyal özellikleri hakkında detaylı bilgi almaları, TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı öncesi öğrencilerimize moral, motivasyon kazanmaları ve öğrencilerimizin çalışma isteklerinin artırılması, amaçlanıyor.

Proje uygulaması ile ilgili bilgi veren Osmaneli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Can;  “Proje kapsamında İlçemiz Ortaokullarının 8. Sınıfları ile 10-11-12 Ekim tarihlerinde üç ayrı grup olarak planladığımız gezilerimizden ilkini pazartesi günü gerçekleştirdik. İlk gün İlçemiz Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci gün Hisarcık Beşevler Ortaokulu ile Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu, üçüncü ve son gün ise Atatürk Ortaokulu  8. Sınıf öğrencileri ile görevli idareci ve öğretmenlerin katıldığı gezi çok verimli geçti. Önce  Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gidildi. Okulun bölümleri tek tek gezildi. Okulda görevli idareci ve meslek dersi öğretmenlerince okul ve her bir bölüm hakkında bilgiler verildi. Yaklaşık iki saat kadar süren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tanıtımı sırasında öğrencilerimiz çeşitli sorular sorarak bilgiler  edindiler” dedi.
 Gezinin ikinci bölümü ile ilgili olarak Şube Müdürü Can;  “Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesine geçildi. Öğrencilerimiz kendileri için hazırlanan öğle yemeğini yedikten sonra erkek ve kız öğrenciler ayrılarak pansiyon bölümlerini gezdiler. Sonrasında konferans salonunda düzenlenen okul tanıtım programını dikkatle izlediler. Programda sözlü ve görsel sunum yapıldı. Fen Lisesi öğrencileri başarı hikayelerini anlattılar. Deneyim ve tavsiyelerini paylaştılar. 
Ziyaret ettiğimiz her iki okulumuzun öğrencilerimizi çok güzel ve organize şekilde  ağırlamaları, en ince detayına kadar planlı ve hazırlıklı olmaları, projeyi önemsemeleri, bizleri memnun etti. Proje kapsamındaki gezilerimiz, planlandığı şekilde dört okulumuzun 8. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla tamamlandı. Öğrencilerimizin gelecek planlamalarında, bir üst öğrenime hazırlanmalarında ve bu süreçte doğru kararlar vermelerini sağlamayı amaçladığımız bu projemize destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Edip Çakıcıya,  Belediye Başkanımız Sayın Münir Şahin’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş Hanımefendi’ye , ziyaret ettiğimiz Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Gürsoy’a, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadıl Ağdağ’a, her iki okulumuzun öğretmen, öğrencilerine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi


Bu haber toplam 3708 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.