MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

OSMANELİ İTTİFAKI MI?

A+A-

31 Mart seçimleri bitti. (Her ne kadar İstanbul bitmediyse de) Seçim propaganda döneminde söylenenler, yapılanlar geride kaldı. Şimdi çalışma zamanı, hizmet zamanı, üretme zamanı. 
31 Mart seçimlerinde Ak Parti’nin Ankara, İstanbul, Antalya gibi büyükşehir belediyelerini kaybetmesi, iktidar cephesi tarafından sürpriz ile karşılandı. Türkiye’de olduğu gibi, 31 Mart seçimlerinde Bilecik’te de birçok sürpriz yaşandı. Bilecik, Bozüyük, Osmaneli, Pazaryeri gibi ilçelerin kaybedilmesi, başta Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı olmak üzere Ak Parti cenahında beklenmeyen bir sonuç oldu. Elbette ki Milletvekili Selim Yağcı, İl ve İlçe teşkilatları kaybedilen belediyeler ile ilgili iç hesaplaşmalarını ve seçim değerlendirmelerini yapacaklardır. Bu onların kendi iç işleridir, kimseyi ilgilendirmez. 
Gelelim biz seçim sonrası döneme. 
Osmaneli ilçesinde Ak Parti’den aday gösterilmeyen Münür Şahin, Bağımsız aday olarak girdiği seçimleri, en yakın rakibine 651 oy fark atarak kazandı. Geçtiğimiz dönemde geçmiş yıllarda yapılamayan birçok hizmeti Osmaneli ilçesine kazandıran Münür Şahin’e Osmaneli halkı sahip çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı her zaman “Milletin gücünün üstünde başka bir güç yoktur” der. İşte Osmaneli ilçesinde Sayın Cumhurbaşkanının bu sözü gerçekleşmiş oldu. Şimdi çalışma zamanı, şimdiOsmaneli ilçesine hizmet etme zamanı, şimdi birlikte hareket etme zamanı. 
Sayın Cumhurbaşkanı seçim sonrasında “Türkiye İttifak’ından” bahsetti
Ben de Osmaneli ittifakından bahsetmek istiyorum. 
Osmaneli Halkı Belediye Başkanı olarak Münür Şahin’i, belediye meclis üyeliklerine de (Millet İttifakından) İYİ parti’den 7, Ak Parti’en 2, MHP’den 1 ve Bağımsız olarak da 1 Belediye meclisi üyesini seçerek meclise gönderdi. Osmaneli Halkı, “Arkadaşlar ben Belediye Başkanını Bağımsız bir aday seçtim, sizlere de meclis üyeliği verdim. Osmaneli belediye meclisinde kendi aranızda otokontrol sistemini kurarak benim için hizmet üretin, faydalı işler yapın, Osmaneli’nin geleceğini şekillendirin. Kavga etmeden, Osmaneli’nin yararına olacak konularda bir araya gelerek, birlik beraberlik içerisinde çalışın” dedi. Çünkü Osmaneli Belediye Meclisi geçtiğimiz dönemde bu birlikteliği bütün siyasi partiler ile başarmış bir meclisti. 
Geçtiğimiz Perşembe günü akşamı Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediye Meclis üyelerini yemeğe davet etti. İçmeler tesislerinde bir araya gelerek yemek yiyen Başkan ve Belediye Meclis üyelerinin bu birlikteliği aklıma Cumhurbaşkanının “Türkiye İttifakı’nı getirdi. Cumhurbaşkanının “Türkiye İttifakı” çağrısına ilk Osmaneli mi uydu? acaba dedim. İYİ Parti, Ak Parti, MHP ve Bağımsız Meclis üyelerinin başkan ile bir araya gelmeleri benim olduğu kadar birçok Osmanelilinin de beğenisini kazandığını umuyorum. İnşallah bu birliktelik kuru bir muhabbetten öteye geçerek, Osmaneli için yapılacaklar, hizmetler, projeler ortaya konarak, gelecek için güzel bir başlangıç olur diyorum. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya gelerek, Osmaneli için hayırlı buluşmalara ve çalışmalara imza atarlar. Bu ilk buluşma sohbet havasında dahi olsa, bundan sonrakilerde, Sayın Başkan Osmaneli için kendi kafasında planladığı 5 yıllık projelerini belediye meclisi üyelerine anlatsa. Belediye meclisi üyeleri de kendi projelerini ortaya koysa. Ortak noktalarda buluşulup, Osmaneli için en hayırlı ve en faydalı olacak ortak projeler konusunda bir ittifak sağlansa ve projelere başkanıyla meclis üyeleriyle hep birlikte yoğunlaşılsa, Osmaneli için daha hayırlı olmaz mı? Zannediyorum bunu başarmamak için hiçbir sebep yok. Çünkü burası Osmaneli, başkanıyla, meclis üyeleri ile herkes burada yaşıyor, yaşamaya da devam edecek. “SEN-BEN” demeden “BİZ” noktasında buluşmak çok da zor olmasa gerek. Çünkü Osmaneli Halkı hizmet etsinler diye Başkana ve Meclis üyelerine oy verdi ve seçti. Başkanın “Ben Yaptım Oldu” dememesi, Meclis üyelerimizinde “Biz Başkanın her önerisine muhalefet ederiz” mantığında olmaması ki olacaklarını zannetmiyorum, Osmaneli’nin geleceği açısından en hayırlı iş olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü seçilenlerin tek bir amacı var. O da Osmaneli’ne hizmet etmek. Öyle değil mi? Sayın Başkan, Sayın Meclis Üyeleri. 
“Türkiye İttifakı” nın ilk adımını Osmaneli’de “Osmaneli İttifakı” olarak siz atmış olun. Osmaneli halkı size her daim duacı olur. Bunu untmayın. 

 

Bu yazı toplam 3097 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum