OSMANELİ İÇMELER TESİSİ VE AYVA LOKUMU GÜNEY KORELİLERİN İLGİ ALANINDA

OSMANELİ İÇMELER TESİSİ VE AYVA LOKUMU GÜNEY KORELİLERİN İLGİ ALANINDA

Bölge tanıtımı için Güney Kore başkenti Seul’e giden BEBKA, ziyaret kapsamında Bilecik’in değerlerine ve turizm potansiyeline ilişkin çalışmalarda...

A+A-

Bölge tanıtımı için Güney Kore başkenti Seul’e giden BEBKA, ziyaret kapsamında Bilecik’in değerlerine ve turizm potansiyeline ilişkin çalışmalarda bulundu. Bu kapsamda patenti Osmaneli Belediyesine ait olan Osmaneli Ayva Lokumu ve BEBKA ve İstanbul Üniversitesi destekleri ile kurulan Prof.Dr. Yunus SÖYLET Şifalı İçmeler Tesisi Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Güney Kore’de 45 seyahat acentesine tanıtıldı.
BEBKA ‘nın yapmış olduğu bu çalışmalarla Osmaneli İlçesine Güney Korelilerin ilgili arttı. Güney Koreli 5 seyehat acentasına Şifalı içmeler tesisinde tatil sözü verilerek bölgeye davetleri sağlandı. Ayva Lokumu ve Kınık Çömleği en fazla ilgi gören yöresel ürünler arasında yer aldı. Güney Kore’nin  damak tadına çok uygun gelen Ayva Lokumu oradaki gıda tüccarları tarafından Osmaneli üretim merkezine gelerek inceleme sözünü verdi. Ayrıca el yapımı Kınık çömleği ürünleri de Güney Koreliler tarafından beğenilerek sipariş verilecek ürünler arasında yer aldı.

guney-korelilerin-ilgi-alaninda-2.jpg

 

Bu haber toplam 2896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.