OSMANELİ HAMAMINA RAĞBET ARTTI

OSMANELİ HAMAMINA RAĞBET ARTTI

Yaklaşık 80 yıldan bu yana Bileciklilere hizmet veren tarihi hamam, Bilecik İl Özel idaresi tarafından satışa çıkarıldığından kapatıldı. Hamamın...

A+A-


Yaklaşık 80 yıldan bu yana Bileciklilere hizmet veren tarihi hamam, Bilecik İl Özel idaresi tarafından satışa çıkarıldığından kapatıldı. Hamamın kapatılmasıyla birlikte, hamamsız kalan Bilecikliler, çevre ilçelerdeki hamamlara gitmeye başladı. Özellikle Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi hamamın önemi bir kat daha arttı.
Osmaneli Belediyesi tarafından yeniden restore edilen Osmaneli hamamı, temizliği ve buhar odası ile sadece Osmanelililere değil Bileciklilere de hizmet etmeye başladı. Haftanın her akşamı Bilecik’ten en az iki üç araba ile hamama gelen vatandaşlar, “Bilecik’te bir hamamımız vardı, onu da yok ettiler. Hamam Türk Milletinin bir kültürüdür. Atalarımız her gittiği yere, önce cami, imaret ve hamamı yapmışlardır. Şimdiki idarecilerimiz de var olan tarihi hamamımızı kapattılar. Sağlık yönünden birçok faydası olan hamam, Bilecik’te olmadığından bizlerde Osmaneli hamamına geliyoruz” dediler.
Osmaneli hamamının hep hesaplı, hem de kesecilerinin ve masörlerinin belgeli olması, işlerini profesyonelce yapmaları, hamam gelenlerin şifa bulmalarına da yarıyor. Haftanın 6 günü saat 11.00 ile 17.00 arasında bayanlara hizmet veren Osmaneli hamamı, bu saatler dışında ve Pazar günleri erkeklere hizmet veriyor.  


Bu haber toplam 5729 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.