MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

OSMANELİ HALKINA CEZA MI KESİLİYOR?

A+A-

Demokrasinin en güzel yönlerinden biride yöneticilerin ve seçilmişlerin Millet İradesine Saygı duymalarıdır. Maalesef ülkemizde bu saygı duyma işi pek yürümüyor. 
31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 3 ay gibi bir zaman geçti. BU zaman zarfında seçilenler görevlerine başladı, seçilemeyenler ise kendi işlerine geri döndüler. 31 Mart seçimlri öncesinde adaylıklar konusunda epey tartışmalar oldu. Fakat her zaman yapıldığı gibi, siyasi partilerin üst düzeydeki yöneticileri, “Ben Yaparım Olur” mantığı ile hareket ettiklerinden, parti tabanlarının ve milletin sesine pek kulak vermediklerinden elbette ki hatalar yaptılar. Bu hataların neticesinde de seçimleri parti olarak kaybettiler. Seçimleri kaybedenler, suçu kendilerinde aramak yerine, her zaman bir günah keçisi ararlar ve bulurlar. 31 Mart seçimlerinden sonra da bazı kaybedenler, Türkiye genelinde olduğu gibi, bazı kişi ve kurumları suçluyorlar. Kaybedenler “Ben nerde hata yaptım” diyeceğine, bazılarına küsüyorlar. Oysa özeleştiri yapmayı bileselerdi, hatanın kendilerine olduğunu göreceklerdi. 
Osmaneli ilçesi geçmiş 5 yılda epeyce hizmetler gördü. Bu hizmetleri elbette ki bir kişi veya bir başkan yapmadı.  Topyekün çalışma ile baştakilerin de yönlendirmesi ile hizmetler yapıldı. İktidarıyla muhalefetiyle, başkanıyla meclis üyeleriyle hizmetin yapılmasında kimlerin emeği geçmiş ise hepsinden Allah Razı olsun. Fakat seçimlerin ardından, Osmaneli ilçesinde seçimi kaybeden İktidar partisi, Osmaneli halkını cezalandırıyor mu diye Osmaneli halkı sorular sormaya başladı. Geçtiğimiz dönemde İŞKUR İl Müdürlüğünce Osmaneli Belediyesine tahsis edilen işçiler, 31 Mart seçimlerinden sonra birden kesildi. Oysa geçmiş dönemde bu işçi arkadaşların çalışmaları neticesinde Osmaneli’nin her yeri tertemizdi. Mezarlıkta ot bitmezdi. Sokaklar, parklar pırıl pırıl idi. Ağaçlar ve çiçekler sulanır kurumazlardı. Fakat ne olduysa bu dönem İŞKUR Osmaneli Belediyesine işçi tahsis etmedi. Gölpazarı ilçesine, Bayırköy Beldesine ve diğer yerlere işçi tahsis edilirken, Osmaneli’de yaşayanlar Osmaneli ilçesine neden yok demeye başladılar. Burada seçim kaybeden İktidar Partisi, aday yapmadığı ve Bağımsız olarak kazanan Belediye Başkanını mı? Yoksa Osmaneli Halkını mı cezalandırıyor. Lafa geldi mi “MİLLET İRADESİNDEN” bahsedenler, kaybettiklerinde Milletin iradesini hiçe sayıyorlar. Kendi iradelerini, Milletin İradesinin üstünde görüyorlar. “Sen benim adayımı seçmezsen, bende sana gelecek hizmetleri engellerim” diyorlar. Oysa böyle yaparak en çok zararı kendilerine ve partilerine verdiklerinin farkındalar mı acaba? Kendi hatalarının ve yanlışlıklarının ceremesini millete ödetmeye kalkanlar, elbette ki zamanı geldiğinde Milletten gerekli cevabı alırlar. İstanbul’da olduğu gibi. 
Benim partimde benim gösterdiğim adayı seçmeyenleri, ona oy vermeyenleri bende yukarıdan gelecek hizmetleri engelleyerek cezalandırırım mantığı artık geride kalmalıdır. Siyaset topluma hizmet amacıyla yapılır, toplumu cezalandırmak için değil. Zannediyorum bu dönem, Osmaneli halkı vermiş olduğu oy yüzünden ceza görecek. Hani Demokrasi, Hani Sandığa Saygı, Hani MİLLET İRADESİ.  

 

Bu yazı toplam 7887 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum