Osmaneli Belediyesinden Bayram Hazırlıkları

Osmaneli Belediyesinden Bayram Hazırlıkları

Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde Osmaneli Belediyesi Osmaneli’ni bayrama hazır hale getiriyor. Kurban bayramı hazırlıkları kapsamında,...

A+A-

Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde Osmaneli Belediyesi Osmaneli’ni bayrama hazır hale getiriyor.kurban-(2).jpg 

Kurban bayramı hazırlıkları kapsamında, Osmaneli mezbahası, tekrardan temizlenerek, kurbanlıkların kesilmesine hazır hale getirildi. Mezbaha da yeterli sayıda kurbanlık kesecek kasap bulunduran Osmaneli Belediyesi, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü hayvan pazarında yoğunluk yaşanacağından burada da gerekli önlemleri almış durumda.

kurban-(3).jpg

Bayram öncesinde Osmaneli’nin ana cadde ve bulvarlarını yıkayarak temiz hale getiren belediye, Mahallelerde her caddenin başına, vatandaşların kestikleri kurbanlarının sakatatlarını gömmeleri için çukurlar açıyor. Vatandaşlarımız evlerinin bahçelerinde kesecekleri kurbanlarının sakatatlarının sağa sola saçılmaması ve çöp konteynırlarına atılmaması için böyle bir uygulama yapan Osmaneli belediyesi,  açılan bu çukurların etrafında gerekli önlemleri de alıyor.

 

Belediye kasabı Ercan Arı vatandaşları uyararak, kestikleri kurbanlarının sakatatlarını çiğ olarak evlerinde besledikleri kedi ve köpeklere yedirilmemesi gerektiğini belirtti. Sakatatların çiğ olarak kedi ve köpeklere yedirilmesi halinde evcil hayvanlarda kist hastalıklarının oluşacağını söyledi.

img_1748.jpg

 

Osmaneli belediyesi, bayram süresince dolan çukurları tekrardan kapatıyor. Osmaneli belediye zabıtası da, vatandaşların bayramda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli denetimleri yapıyor. Özellikle bayram öncesinde fırınlarda ve şeker, çikolata maddesi satan esnaflar da denetim uygulaması yapılıyor. 

img_1762.jpg

Bu haber toplam 2618 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.