OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Osmaneli Beleiye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını 4 Aralık Salı günü Saat 17.00’de gerçekleştirdi.  7 Gündem maddesinin bulunduğu meclis...

A+A-

Osmaneli Beleiye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını 4 Aralık Salı günü Saat 17.00’de gerçekleştirdi.  7 Gündem maddesinin bulunduğu meclis oturumunda Belediye Başkanı Münür Şahin meclis üyelerine yapılan yatırımlar ve hizmetler ile ilgili bilgi verdi. Başkan Şahin konuşmasında; “Öncelikle geçtiğimiz hafta Cuma günü imzaladığımız tarihi çarşının canlandırılması ile ilgili İŞGEM projesinden bahsetmek istiyorum. İşgem projesi tarihi çarşıdaki konakların restore edilmesi kaybolmakta olan sanatların veya bu çarşıda yer almak isteyen esnafların kiralamak suretiyle kullanabileceği alanların oluşturulması çalışmasıdır. Bu proje ile amacımız tarihi çarşımızın eski günlerine dönmesidir. Çarşımızda çok büyük bir boşluk vardı, adeta terk edilmiş durumdaydı. Öncelikli olarak restore ettiğimiz Aynalı kahvenin bir bölümünü Tapu ve Tapu Kadastro müdürlüğüne tahsis edeceğiz. Böylece çarşıda bir hareketlilik de başlamış olacak. Bunun yanı sıra Filli Boya ile yapmış olduğumuz 100 konağın boyanması projesi de devam ediyor” dedi. 

cf4a7db0-e424-4ade-9ad8-54944d4e21c4.jpg
Meclisin gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 
Gündemin 1. Maddesi Bütçe Kararnamesinin görüşülmesi idi. Başkan Şahin 2019 yılı Osmaneli Belediysinin bütçesinin 27 Milyon TL olduğunu açıkladı. Söa alan olmadı 1. Madde oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 2. Maddesi olan 2019 yılı gider bütçesinin görüşülmesi idi. Bu maddenin görüşülmesi sırasında MHP Gurundan Hasan Eroğlu söz alarak Başkan Şahin’e, “Meclisin Belediye yönetimine vermiş olduğu kredi alma yetkileri ile bugüne kadar kaç lira kredi kullanıldı” sorusuna Başkan Şahin, “Bugüne kadar yaklaşık 3 Milyon TL civarında bir kredi kullandık. En son aldığımız yetki ile de 500 Bin Lira kredi kullandık” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi. 3. Madde olan 2019 yılı Gelir bütçesinin görüşülmesi maddesi de oy birliği kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi olan Ücret tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Başkan Şahin 2019 yılında da ücretlere artırım getirmeyeceklerini söyledi. CHP Gurubu adına söz alan Hüseyin Nusret Dinçer, “Enflasyonla mücadele kapsamında ücretlerde %10 indirim yapılamaz mı? Diye sordu. Başkan Şahin; “Biz zaten ücretlere zam yapmıyoruz. Şu da var ki her şeyin bir maliyeti var. Ücretler aynı şekilde kalacak” dedi. Gündemin 5,6 ve 7 maddeleri de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.  Meclis üyeleri Belediye Başkanı Münür Şahin’e toplantı esnasında Belediye çalışmaları ve yapılacak işlerle ilgili sorular sordular. CHP Gurubundan Cahit Öker; “Orta refüje dikilen ağaçların alt zemini asfalt. Ağaçlar asfalta mı dikiliyor sorusuna Başkan Şahin; Kepçe ile alt zemindeki asfaltı kaldırıp ağaçları toprak ile buluşturuyoruz” dedi. MHP Gurubundan Saim Taşgın; Bazı konakların satılacak olmasından yana değiliz, kiralanması daha iyi olmaz mı?” sorusunu başkana yöneltti. Başkan Şahin; “Bazı konaklara iş adamlarından talepler var. Onlar daha profesyonelce bu konakları işleteceklerinden kiralamak istemeyip satın almak istiyorlar, bazı konakları satabiliriz” dedi. CHP Gurubundan Hüseyin Nusret Dinçer; “İçmeler tesisleri Belediye tarafından mı? Şirket tarafından mı? İşletiliyor” sorusuna, Başkan Şahin, “İçmeler tesislerimiz Belediye Şirketi tarafından işletiliyor. Son zamanlarda daha profesyonelce yöetilmeye başlandı” dedi. 

 

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.