OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI HİZMETE OY BİRLİĞİ İLE KABUL

OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI HİZMETE OY BİRLİĞİ İLE KABUL

OSMANELİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDIHİZMETE OY BİRLİĞİ İLE KABUL

A+A-

 

Osmaneli Belediye Meclis toplantısı, 04 Ekim 2016 Salı günü saat 17.00’de Osmaneli Yunus Söylet İçmeler tesislerinde gerçekleştirildi.

Agios Georgios kilisesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi gündem maddesi ile toplanan belediye meclisi üyelerine, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. 

Osmaneli Yunus Söylet içmeler tesisleri ile ilgili bilgiler veren Başkan Şahin, “tesislerin taş döşeme işleri on gün içerisinde bitecektir. En büyük sorunumuz olan elektrik ihalesi yapıldı. 2 ay içerisinde tesislerin elektrik işleri de sona erecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile projelerimiz devam etmektedir. Bakanlık nezdinde 3 projemiz bulunmaktadır. Bugünkü gündem maddesini oluşturan kilisenin tahsisi de bunlardan birisidir. Kilisenin onarılıp çevresinin açık hava müzesi haline getirilmesi işini bakanlık yapacaktır. Yaklaşık 2 Milyon liralık bir masraf olacaktır. Kilisenin mülkiyeti belediyemizde kalacaktır. İşletmesini yine belediye olarak biz yapacağız. İlçemizde bulunan taşınabilir kültür varlıklarını kilise alanına getireceğiz. Hatta diğer ilçe ve köylerde bulunan tarihi eserlere diğer belediyeler sahip çıkmaz ise onları da buraya getirmeyi planlıyoruz.

Yine sokak iyileştirilmesi projemiz vardır. Bakanlıktan arkadaşlar gelerek incelemelerini yaptılar. Tescilleri olan tarihi evlerin tamiratlarının ve sokakların iyileştirilmesinin %80’nini bakanlık üstlenecek ve yapacaktır. Böylece Osmaneli’de bulunan tarihi evler daha da değer kazanacak, Osmaneli’miz yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacaktır. Bazı eski binaların müze yapılması konusunda da bakanlık nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Eski konakların müze haline getirilmesi çalışmalarında bakanlık %50 hibe verecektir” dedi.

Agios Georgios Kilisesinin mülkiyeti Osmaneli Belediyesinde kalması şartı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi oylamaya sunuldu. Gündem maddesi Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra MHP Grubu adına söz alan Saim Taşgın, Osmaneli’de çevreye zararlı kokuların ve atıkların araştırılması konusunu gündeme getirdi. Yapılan müzakereler sonucunda, MHP Belediye Meclis Grubunun önerisi oy birliği ile Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi. 

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.