MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

OSMANELİ AK PARTİ’DE ATANMIŞLAR SEÇİLMİŞLERİ SİLDİLER

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenler,  özellikle seçilmiş kesim, kürsüye çıktıklarında söyledikleri ilk sözleri  “TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ LAİK, DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR” derler. Bizler de, yani onları seçenler ağzımız açık, onları dinler, söylediklerine inanır ve sözlerinin sonunda ellerimiz patlarcasına alkışlarız. 

TC Devleti Laik bir Devlet tir, Hukuk Devletidir fakat, Demokrat; yani DEMOKRASİ ile yönetilen bir devletmidir sorusunu soruyoyrum.  Şimdi bana diyeceksiniz ki “bu soruda nerden çıktı?

TC Devleti 16 Nisan refarandumu ile yönetim şeklini değiştirdi. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Yönetim sistemine geçti. Bu sisteme geçmesiyle birlikte, Anayasal düzenleme olarak, yeni sistemin uyum yasalarını 6 ay içerisinde çıkartmak zorunda idi. Peki Cumhurbaşkanlığı sistemine geçeli ne kadar oldu? Yaklaşık 2 buçuk yıl. Bu uyum yasaları çıktımı? Hayır! Pekâlâ, biz neye göre, hangi kanuna, hangi Anayasaya göre yönetiliyoruyuz, hangi kanun çerçevesinde bu millet kendi haklarını savunacak, hala bilmiyoruz.  

Ben yıllarca siyasetle ilgilenmiş ve siyaset yapmış birisi olarak, yukarıda saydığım şıklardan sadece DEMOKRASİ’yi ele alacağım. 

Daha öncede yazdım, söyledim. Türkiye’nin başındaki en büyük “BELA” ne terördür, ne ekonomik krizdir, ne özelleştirmedir, ne işsizliktir, ne enflasyondur. Türkiye’nin başındaki en büyük bela, 2820 Sayılı Siyasi Partiler ve Seçim Kanunudur. 

Şimdi buraya nerden geldin diyeceksiniz?

Bütün siyasi partiler büyük kurultay yaparlar. Büyük kurultaya gelinceye kadar, delege seçimleri, belde, ilçe ve il seçimleri, bu seçimlerde de üst kurul delegelerini seçerler. Pardon; seçerler demekle, yanlış ifadede bulundum herhalde; “BELİRLERLER”  demeliydim. Bakınız,  geçtiğimiz hafta Ak Parti Bilecik’te delege seçimlerini yaptı. Ak Partili ileri gelenlerinden Saygıdeğer bir ağabeyimle konuştum ve dedim ki; “Abi hayırlı olsun, delege seçimlerinizi yaptınız, sende oy kullandın mı?” O ağabeye ikinci sorum; “Abi delege seçimleri açık oy gizli tasnif yöntemi ilemi yapılıyor?”O Ağabey dediki; “Mehmetçiğim teşkilat bir liste hazırlamış, baktım benimde ismim var, bende o listeyi sandığa attım. Kim var kim yok diye bile bakmadım” dedi.  Şimdi burada iki veya üç kişinin oturup yazdığı delege listesini sandığa atmak “DEMOKRASİ” mi oluyor??? 

Geçtiğimiz Cuma günü, Osmaneli ilçemizde Ak Parti aynı şekilde delege seçimlerini yaptı. Delege seçimine giden bazı arkadaşlar ile konuştum. Hem de o arkadaşlar, geçmişte Ak Parti’de ilçe başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlığı makamında bulunan arkadaşlar. Hangisine sorsam, “Bizlerin adı listelerde yok, Ak Parti’den bizleri silmişler, adlarımızı delege listelerinden bile çizmişler. Hiç birimiz delege değiliz. Oysa bizlerden birçoğu Ak Parti’nin Osmaneli ilçesinde kurucu üyesiyiz. Bugüne kadar parti gerek Parti içerisinde ve gerekse yerel genel seçimlerde aday olmuş ve kazanmış, ilçemize hizmet etmiş birçok arkadaşımızın ismi delege listelerinde yok. Bugüne kadar hiçbir seçime girmeden, seçilmişlik sıfatını kazanmadan, yukarıdan atanarak partinin başına geçenler, seçilmişleri kendi koltuklarının bekası için delegelikten silmişler. Bu Parti onlara da kalmayacak. En ufak bir sarsıntıda, gemiyi ilk terk eden fareler gibi, onlar da bu partiden kaçacak, fakat bizler yine bu çatı altında olacağız. 31 Mart Seçimlerinde kaybetmenin utancını vicdandanlarında acı olarak hissetmeyenler, 31 Mart’ın sonuçları sonrasında yüzleri kızarmayanlar, hala bizlerin kurduğu,  emek vererek büyüttüğü ve 17 yıl boyunca ülkemizin yönetiminde buluduğu AK PARTİ’mize kongreler sürecinde zarar vermektedirler. Soruyoruz; Şu an ilçe delegelerini yazan Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin, geçmişte bu partide İl Genel Meclisi üyeliği, Belediye Meclisi Üyeliği, İlçe Yöentim Kurulu Üyeliği, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Yöentim Kurulu üyeliği ve en önemlisi Kongrelerde seçilerek gelen İlçe Başkanları kadar, bu partiye ne katkıları, ne hizmetleri vardır?  Kendi partili kardeşlerine Ahde Vefa’yı gönüllerine sindirememişlerden, Türk Milletine ne vefa bekleyeceğiz ki? Bu güne kadar Ak Partimize verdiğimiz emekler Helal-i Hoş olsun. Reisimiz, Cumhurbaşkanımız devletimizin başında var olsun” dediler.

Değerli Okurlarım. 

Osmaneli ilçemizde Ak Parti’nin önümüzdeki günlerde yapılacak olan ilçe kongresinde oy kullanacak delege seçimlerinde yaşananları bana aktarıldığı kadar sizlere anlatmaya çalıştım. Takdir sizlerin.

Hoşça ve Dostça Kalınız.

 
Bu yazı toplam 6033 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum