OSMANELİ ADAPAZARI, BURSA İLE KIYASLANIRSA YANLIŞ OLUR

OSMANELİ ADAPAZARI, BURSA İLE KIYASLANIRSA YANLIŞ OLUR

RÖPORTAJ YAPTIĞIMIZ OSMANELİ ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI YILDIZ ‘OSMANELİ ADAPAZARI, BURSA İLE KIYASLANIRSA YANLIŞ OLUR’

A+A-

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız ile yaptığımız röportajımızın ikinci kısmı

Mehmet Erdem; Sayın Başkan Osmaneli Esnafı Osmaneli’li vatandaşlar kendilerinden alışveriş yapmıyor, alışverişlerini yapmak için ilçe dışına gidiyorlar diye serzenişte bulunuyorlar. Vatandaşlar da aradıklarını Osmaneli esnafında bulamadıklarından, bulsalar da fiyatların yüksekliğinden şikâyet ediyorlar. Bu konuda ne dersiniz?

Aydın Yıldız; Biraz önceki açıklamalarımda bundan biraz bahsetmiştim. Evet, ilçe halkımız dışarıdan alışverişi tercih ediyor. Bu da biz esnafları üzüyor. Bu konuda edilen şikâyetler ile çözüm aslında birbirine bağlı. Çeşit bulamıyoruz diyorlar, haklılar ama bizi kıyaslarken büyük merkez illerle kıyaslıyorlar. Şimdi kıyaslama eşit şeylerle yapılır. Yumurta ile yumurta, Elma ile Elma kıyaslanır. Siz gidip Osmaneli esnafı ile Adapazarı, Bursa, Eskişehir esnafını karşılaştırırsanız, yanılgıya düşersiniz. Tabi ki bizler bu büyük merkezler gibi ve hatta onların önemli alışveriş yerleri gibi bol çeşitli ürün bulunduramayız. Bugün Adapazarı Çark Caddesinde günlük ortalama 50 Bin kişi gezerken, Osmaneli esnafı 50 kişiyi bir arada gördüğünde bir olay mı oluyor diye dükkânından dışarıya çıkıyor. Kıyaslanırken bu merkezlerin ilçeleri ile kıyaslanırsak aslında onlardan çok da farklı olmadığımızı göreceksiniz. Ben bu kıyaslama işini çok da doğru bulmuyorum.

Bakınız Sayın Erdem, Ekonomisi düzgün insanlar sadece gezmek için yine büyük merkezlere gidiyor ve orada alışveriş yapıyor. İnanın bu her yerde böyle. Geçenlerde Adapazarı’nda Ticaret yapan bir arkadaşımla konuşurken onun da Adapazarı halkının İzmit’e alışveriş merkezlerine gitmelerinden şikâyetçi olduğunu kulaklarımla duydum ve hayret ettim. Ekonomik durumu iyi olanlar her zaman bir üst seviyeye gitmeyi tercih ederler. İstanbul’un zenginleri de alışverişe Paris’e gidiyor. Bu insanın doğasında var.

Mehmet Erdem; Başkanım bu konuyla bağlantılı olarak, geçtiğimiz hafta ilçemize Kültür ve Turizm Bakanı geldi ve kahvaltı verildi. Gördük ki bu kahvaltı ilçe dışından yani İznik’ten bir esnaftan alınmış. Bakan beye verilecek kahvaltıyı ve hizmeti Osmaneli ilçemizde sağlayabilecek bir esnafımız yok mu?

Aydın Yıldız; Olmaz olur mu Sayın Erdem, tabi ki bu hizmeti verebilecek esnaf arkadaşlarımız var. Hatta bundan daha kaliteli hizmet verebilirler ama burada önemli bir nokta var. Bu arkadaşlarımız daha önce böyle önemli bir organizasyonda görev almadılar. Sanırım Belediye Başkanımız ve organizasyonu kim yaptıysa o organizasyon komitesi konunun önemini göze alarak böyle önemli bir organizasyonda konuyu riske etmek istememişlerdir. Zira Bakan Bey ve misafirler ilçemiz için büyük önem taşıyorlardı. İlçemiz Kültür ve Turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Bu dönemde bizim için en büyük şans Kültür ve Turizm Bakanımızın bir hemşerimiz olması ve onun ilçe yöneticilerimizi seviyor olmasıdır. Tabi ki Bakan beye serviste hataya göz yumulamazdı. Sanırım bu nedenle, ama sizin dediğiniz gibi sadece komşu ilçe İznik’ten değil, Türkiye’nin birçok yerinde şubesi olan Profesyonel ekiplerin çalıştığı bir markadan hizmet satın alındı. Ama Allah büyük bu düşüncelere rağmen Bakan Bey sadece servisten memnun olmadığını konuşmasında belirtti. Keşke aynı hatayı ilçemiz esnaflarından birisi yapsaydı da acemiliğine verseydik.

Mehmet Erdem; TOKİ ile birlikte Osmaneli’nin çarşısı kapalı Pazar yerinin olduğu bölgeye kayacak. Peki, Osmaneli’nin eski tarihi çarşısının olduğu yerin canlanması için, yeni çarşı ile bütünlük sağlaması için sizce neler yapılmalıdır?

Aydın Yıldız; Bu konuda yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Bekleyeceğiz ve göreceğiz.

Mehmet Erdem; Hükümetin verdiği KOSGEB kredilerinden esnaflarımız yeterince yararlanabildi mi? Yararlanamadıysa sebepleri nelerdir?

Aydın Yıldız; Bu konuda gazetenize daha önce açıklama yapmıştım. KOSGEB kredisinden faydalanan esnaflarımız var ama bunun yanında benim gibi Kooperatif kredisi kullanan esnaflarımız bundan faydalanamadı. Bu da Hükümetimizin bir takdiridir.

Mehmet Erdem; Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Sayın Aydın Yıldız, sorduğumuz sorulara içtenlikle vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Allah size ve diğer bütün esnaflarımıza hayırlı bereketli işler ve kazançlar nasip eylesin.

Aydın Yıldız; Başta da söylediğim gibi Osmaneli Haber Gazetesi ilçemize bir hareket, bir renk getirdi. Ben de Başta gazetenin sahipleri Erdal Ailesine ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Osmaneli’de biz esnafların ve diğer başka kesimlerin sesi oldunuz, yapılan güzel işleri kamuoyuna duyurdunuz, yapılamayanlar konusunda yetkilileri uyararak harekete geçmelerini sağladınız. İnşallah uzun yıllar boyunca Osmaneli’nin sesi olmaya devam edersiniz. 

Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum