“OSMANELİ 15 TEMMUZ’DA FARKINI GÖSTERDİ”

“OSMANELİ 15 TEMMUZ’DA FARKINI GÖSTERDİ”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 15 Temmuz Hain FETÖ/PDY terör örgünün darbe kalkışmasının 3. Yıl döneümünde bir açıklama yaptı. Başkan...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 15 Temmuz Hain FETÖ/PDY terör örgünün darbe kalkışmasının 3. Yıl döneümünde bir açıklama yaptı. Başkan Şahin açıklamasında; 
“Tarih 15 Temmuz 2016'yı gösterdiğinde Türkiye görülmemiş bir ihanete tanıklık etti. Seçimle gelmiş hükümeti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmeyi hedefleyen darbe, içimizdeki hainleri kullanan emperyalist dış güçlerin planıydı. 15 Temmuz Cuma günü saat 22.00’da başlayan FETÖ'nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20.02’de kahraman Türk halkının direnişiyle bertaraf edildi.
Darbeciler özel harekât başta olmak üzere, TSK ve Emniyetine kritik noktalarına, köprülere, TBMM, Cumhurbaşkanlığı da dâhil birçok noktaya saldırıda bulundu. Televizyon kanallarını ve basını işgal ederek algı yaratmaya çalıştı, Türkiye'nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verildi, 2196 vatandaş ise gazi oldu. Darbe girişiminin olduğu gece halk kahramanca direndi ve darbecilere karşı demokrasi destanını yazdı. Sonraki günlerde süreci sahada kalan halk demokrasiye sahip çıktı.
Osmaneli halkı 15 Temmuz gecesi yaptığımız çağrı sonrası, cumhurbaşkanımızın çağrısından önce belediyenin önünde toplanarak darbeye karşı demokrasiden yana tavrını ortaya koyarak seçilmiş hükümetimize ve cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve de demokrasiye sahip çıktı. Demokrasi nöbetlerinde birlik ve beraberlik içinde olarak aynı alanda demokrasi nöbetleri tuttu. Kısaca 15 Temmuz darbesine Osmaneli halkı "1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti"olmanın, 944 yıldır bu topraklarda ezanı susturrmayışının, bayrağı indirmeyişinin farkını gösterdi ve darbecilere dersini verdi.
Türkiye ne zaman birlik ve beraberlik içinde yükselişe geçse, bağımsız politikalar izlese, Türk ve İslam âleminde örnek ülke haline gelse, güçlü Türkiye ve güçlü lidere sahip olsa emperyalist dış güçler içimizdeki hainleri kullanarak Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve güçsüzleştirmek için darbeleri planlamışlardır. Günümüzde. FETO’nun yalnızca FETO olmadığını, PKK'nın yalnızca PKK olmadığını, DEAŞ'ın yalnızca DEAŞ olmadığını çok iyi biliyoruz. Tüm bu örgütlerin arkalarında kimlerin olduğunu Türk halkı çok iyi bilmektedir.
15 Temmuz darbesi ile Türk Dünyasının, İslam âleminin, ezilen Dünya halklarının umudu olan, örnek alınan Türkiye'nin ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükselişine dur denilmek istenmiştir. Bu gün yine aynı dış güçler ve içimizdeki bu emperyalistlere destek olan hainler Suriye, Irak, Mısır, Somali, Filistin, Sudan, Arakan, Libya, vb islam ülkelerinde olduğu gibi kardeş kavgası içine çekmeye çalışılmaktadırlar.
Bu gün Türkiye'nin savunma amaçlı aldığı S-400 füzelere karşı çıkan, Doğu Akdeniz’de doğal kaynaklarımızı aramamıza karşı çıkanların, Suriye ve Irak’ta sınırlarımız karşısına kurulmak istenen terör devletine dur diyerek aynı bölgede güvenli bölge kurmamıza karşı çıkanların, ekonomimiz üzerinde oyunlar oynayanların, F 35 savaş uçağı projesinde Türkiye yi dışlamak isteyenlerin yine bu emperyalist ülkeler ve onlarla birlikte hareket eden içimizdeki hainler olduğunu unutmayalaım.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da hain darbeye karşı direnirken şehit ve gazi olanları rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi. 

 


Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.