ÖNEMLİ OLAN YAPMAK MI? KORUMAK MI?

ÖNEMLİ OLAN YAPMAK MI? KORUMAK MI?

Osmaneli Sakarya kenarında Osmaneli Belediyesince yapılan yeşil alanlar ve parklar, Osmanelililerin en güzel vakit geçirdikleri mekânlar.Özellikle sıcak...

A+A-

Osmaneli Sakarya kenarında Osmaneli Belediyesince yapılan yeşil alanlar ve parklar, Osmanelililerin en güzel vakit geçirdikleri mekânlar.

Özellikle sıcak havalarda evlerinde bunalan vatandaşlar, kendilerini Sakarya kenarındaki park ve yeşil alanlara atıyorlar. Osmaneli’de yaşayan vatandaşların haricinde, çevre il ve ilçelerden de bu mekânlara piknik yapmaya gelen vatandaşlar var. Daha önceleri yaz aylarında İznik’e göl kenarına giden vatandaşlar, Osmaneli Belediyesinin park ve yeşil alan çalışmalarından sonra İznik’e gitme ihtiyacını hissetmiyorlar.

ÖNEMLİ OLAN YAPMAK MI? KORUMAK MI?

Osmaneli Belediyesince yüz binlerce lira harcanarak oluşturulan bu park ve yeşil alanları maalesef bazı vatandaşlar gereği gibi kullanmıyorlar. Şehitler parkında ve Sakarya kenarındaki diğer yeşil alanlarda akşam olduğu zaman vakit geçiren bazı vatandaşlar, yedikleri kuruyemişlerin kabuklarını ve poşetlerini ya yerlere atıyor, ya da olduğu gibi masaların üzerinde bırakıyorlar. Osmaneli’nin en gözde mekânlarından olan Sakarya kenarındaki parklar zaman zaman pislikten geçilmiyor. Geçtiğimiz gece Şehitler Parkında oluşan kirliliği fotoğraflayarak gazetemize gönderen vatandaşlar, “Bu alanlar bizler için, yani insanlar için yapıldı. Osmaneli Belediyesi yıllardır bu yeşil alanları ve parkları yapmak için hem çaba, hem de para harcadı. Biz İnanların bu alanlarda rahat ve huzur içinde vakit geçirmeleri için bu parklar yapıldı. Bazıları bu alanları pisletmekten, kirletmekten adeta zevk alıyorlar. Mühim olanı yapmak mı? Korumak mı? Diye sormadan edemiyoruz. Yazıktır günahtır. Bu parklar bizlerin paraları ile yapıldı. Temiz tutalım ki, Osmaneli’ye dışarıdan gelen misafirlerimizi de buralara getirdiğimizde mahcup olmayalım” dediler.

ÖNEMLİ OLAN YAPMAK MI? KORUMAK MI? 2

Konu ile ilgili olarak Osmaneli Belediyesi yetkilileri de, “Bu güzel mekânlara günün 24 saati güvenlikçi, temizlikçi mi koymamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın da biraz olsun duyarlı olmalarını bekliyoruz. Temizlik İmandandır. Vatandaşın parası ile yapılan ve herkesin kullanımına açılan bu mekânlara gözümüz gibi bakalım. Çünkü buraları bizlerden çocuklarımıza ve torunlarımıza miras kalacak” dediler. 

ÖNEMLİ OLAN YAPMAK MI? KORUMAK MI? 3ÖNEMLİ OLAN YAPMAK MI? KORUMAK MI? 4

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum