MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

ÖNCE LİYAKAT

A+A-

Yerel Seçimlere beş aydan kısa bir zaman kaldı. Bazı siyasi partiler adaylarını belirlerken, bazıları adaylık süreçlerini başlattılar. Bazıları da halen aday arayışı telaşı içerisindeler. Elbetteki bütün siyasi partiler birer belediye başkanı adayı, belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adaylarını önümüzdeki aydan itibaren sahaya süreceklerdir. Adayların çapına, kalitesine, projelerine, özellikle de Belediye meclisi ve İl Gnel Meclisi üyeliklerinde kimler var, kimler yok bakılacak ve ona göre vatandaş oyunu verecek. 
Benim Siyasi partilerden bir tek isteğim olacak. Aslında bu yazacaklarım Bütün Türkiye’yi kapsayacak niteliktedir. Hiçbir ili veya ilçeyi baz alarak yazmıyorum. Elbetteki bazı örnekler vereceğim fakat bu örnekler de geleceğe ışık tutmak amacıyla olacaktır. 
Siyasi partiler Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adaylarını çok sık eleyip ince dokumalıdırlar. Seçimler geçtikten sonra bütün yükü Belediye Başkanlarının sırtına yükleyecek, aydan aya toplantıya gidip el kaldırıp, el indirecek adaylar olmasın.  Belediyelerde ve İl Genel Meclislerinde proje üretebilen, ilinin ve ilçesinin sorunlarını ve çözüm noktalarını iyi bilen liyakatli kişileri aday göstersinler ve onların seçilmelerini sağlasınlar. İl ve İlçelerinin menfaatini gözetecek, aynı zamanda parti disiplinine uyumlu hareket edecek siyasileri aday yapsınlar. Geçmişte İl Genel Meclislerinde ve Belediye Meclislerinde yaşananları yaşatmayacak olanları listelere koysunlar. Geçmişte örneklerini yaşadığımız birçok hadiseler mevcut. Belediye veya İl genel Meclisinde bir konu üzerinde bir parti gurubunun üyelerinin yarısının “EVET” yarısının “HAYIR” dediği oylamalara çok şahitlik yaptık. Bunları yapmayacak, parti gurup disiplinine uyum sağlayacak kişilerin adaylıkları söz konusu olup, bu adaylar seçilirlerse, bütünlük içerisinde hizmetin daha iyi geleceğine inanıyorum. Partiler Liyakate önem verirlerse, İl ve İlçelerin geleceği açısından, vatandaşa hizmetin sunulması açısından çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Siyaseti ve siyasetin içinde yer alan bazı görevleri ehliyet sahibi kişiler yapmalıdırlar diye düşünüyorum. O benim adamım bana yakın her dediğimi yapar onu listeye alalım, yok bu benim dediklerime evet demez bunu liste dışı bırakalım diye düşünülmemelidir. Bulunduğu il-ilçe ve beldesine hakikaten canı gönülden hizmet verebilecek, projeler sunabilecek, vatandaşın yarasına merhem sürebilecek kişilerin listelerde olması şehirlerin daha hızlı kalkınması ve gelişmesine de katkı sağlayacaktır. 
Önümüzdeki Yerel seçimlerde listelerin, Önce Liyakat, sonra yine Liyakat, sonra da Yine Liyakat sahibi kişilerden oluşması dileklerimle.
Hoşça Kalın, Dostça kalın. 

 

Bu yazı toplam 2494 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.