ÖĞRENCİLERE YANGIN TATBİKATI

ÖĞRENCİLERE YANGIN TATBİKATI

28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, AFAD ve Osmaneli Belediyesi İtfaiye Teşkilatının ortak çalışması...

A+A-

28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, AFAD ve Osmaneli Belediyesi İtfaiye Teşkilatının ortak çalışması olarak Osmaneli’ndeki okullarda öğrencilere yangın tatbikatı eğitimi verildi.

osmaneli-osmangazi.jpg

Balaban, Osmangazi ve Osmaneli İlkokulu ayrıca Atatürk Ortaokulu’nda yapılan yangın tatbikatı eğitimlerine çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Yapılan bu tatbikat eğitimleri ile öğrencilerin yangına karşı doğru davranış şekilleri geliştirme, yangının yapısı ve gelişimi, yangın yerindeki tehlikeler, yangını söndürme maddeleri ve onları kullanım teknikleri konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amaçlandı. Bunun yanı sıra yangın güvenlik önlemleri, acil durum ekibi oluşturmaya dair organizasyon eğitimleri de öğrencilere verilerek, uygulamalı olarak da yangında arama-kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı ile ilgili etkinlikler yapıldı.
Yangın Söndürme Tatbikatlarında minik öğrencilere yangının tanımı, yangın söndürme cihazı kullanım teknikleri ve yangına müdahale teknikleri eğitimi de verilerek, yangın anında doğru davranış ve müdahale yöntemleri kazandırılarak eğitim sonlandırıldı.

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.