ÖĞRENCİLERE  UYUŞTURUCU SEMİNERİ

ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU SEMİNERİ

Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Okulunda öğrencilere uyuşturucu ve zararlı maddeler konusunda seminer verildi. Okul rehberlik servisinin hazırlamış...

A+A-

Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Okulunda öğrencilere uyuşturucu ve zararlı maddeler konusunda seminer verildi. 
Okul rehberlik servisinin hazırlamış olduğu "Bağımlı olma! Özgür ol!"adlı seminer  okulun konferans salonunda 7 ve 8.sınıf öğrencileri ile birlikte gerçekleştirildi. Zararlı alışkanlıklar ve zararlı maddelerin neler olduğunun farkına varılması amacı ile yapılan seminere 92 öğrenci 4 öğretmen katıldı. 

Rehber Öğretmeni Betül Toptaş, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerle alışkanlığın nasıl oluştuğu hakkında bilgi verdi. Her zararlı alışkanlık sahibinin mutlaka kendince bir sebebi olduğu fakat bu sebeplerin hiçbirisinin kişiye fayda sağlamadığını belirtti. Sigaranın ülkemizde ilkokul çağına kadar indiğini alkolün lise gençlik arasında yayıldığına dikkat çeken Toptaş, arkadaş çevresinin ve mutsuz aile psikolojisinin nedenler arasında ciddi yer tuttuğunu söyledi.   Uçucu ve uyuşturucu maddelerin vücut için ne gibi tehlikeler arz ettiği slâytlarla aktarıldı. Heves ve merakın daha sonra onarılmaz sağlık problemlerine neden olduğunu söyleyen Toptaş, Hatta Bonzai ve sentetik uçucu maddelerinin bir kullanımda bile ölümcül sonuçları olduğunu vurguladı.
Okul Müdürü Duran Boran ise zararlı alışkanlıkların dini açıdan nasıl karşılandığından bahsetti. İslam dininin sağlığa akıl ve ruh sağlığına, toplum ve aile huzuruna kasteden her alışkanlığın haram olduğunu vurguladı. Maide suresi 90.ayette Allah-û Teâlâ: “İçki, kumar, putlar ve fal okları şeytanın amellerinden pis şeylerdir. Bunlar size haram kılınmıştır. Artık bunlardan kaçının, sarf-ı nazar edin.” buyuruyor. İnsanlar arasında her devirde içki ve kumar müptelâsı birçok insan var. Bu kötü alışkanlıklardan kurtulmanın bilge ve bildiğini yaşayan bireylerle ve toplumlarla mümkün olacağını söyledi.
Okul Müdürü Duran Boran, okul çıkışlarında öğrencilerin çevresine karşı duyarlı olmasını, şüphe içeren davranışları ve kişileri mutlaka okul idaresine nöbetçi öğretmenlere söylemeleri gerektiğini belirtti. Seminer sonunda soru cevap kısmında öğrencilerin soruları rehber öğretmen tarafından cevaplandırıldı. 


Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.