ÖĞRENCİLERDEN ARKADAŞLARINA ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞ

ÖĞRENCİLERDEN ARKADAŞLARINA ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞ

Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte, Lise öğrencileri tarım kenti olan Osmaneli’de tarlalarda çalışmaya, anne babalarına ve komşularına yardıma...

A+A-

Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte, Lise öğrencileri tarım kenti olan Osmaneli’de tarlalarda çalışmaya, anne babalarına ve komşularına yardıma gitmeye başladılar. 
İlçenin en büyük çiftçilerinden biri olan İrfan Yılmaz’ın karpuz tarlasında rast geldiğimiz lise öğrencileri, hem çalışıyorlar, hem de çiftçilik öğreniyorlar. Tarlada çalışan Münür Yılmaz, Kaan Gür, Musa Tekbaş, Faruk Sarıca, Emine ve Kardelen isimli öğrencilerden Kaan Gür, “14 Haziran Cuma günü okullarımız yaz tatiline girdiler. Bizlerde yaz tatilimizi boş geçirmemek için arkadaşımız olan Münür Yılmaz’ın babası İrfan amcamızın tarlasına yardıma geldik. Şehir içinde boş gezeceğimize, akşama kadar kafelerde oturacağımıza bir işe yarayalım, bir işin ucundan da biz tutalım istedik. Burada hem yardım ediyoruz, hem de çiftçiliğin nasıl bir iş olduğunu öğreniyoruz. Hepimizin dersleri de çok iyi. Okullarımızda başarılı olduğumuz kadar, tarlada da başarılı olabilecekmiyiz diye kendimizi de denemiş oluyoruz. Diğer arkadaşlarımıza da tavsiyemiz, boş durmasınlar, annelerine, babalarına, komşularına yardım etsinler” dedi. 
Tarla sahibi İrfan Yılmaz’da genç öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyerek; “Osmaneli bir tarım kenti. Bu kardeşlerimizin de ailelerinin tarlaları bahçeleri var. Bugün bizlere yardıma gelerek, burada birşeyler öğreniyorlar, hem de vakitlerini boşa harcamamış oluyorlar. Aslında hepsinin de okul hayatları çok başarılı. Derslerinde başarılı olan bu kardeşlerimiz iyi bir tatili hak ediyorlar, fakat onlar tatillerinin başladığı günü bizim tarlamızda geçiriyorlar. Hepsinden Allah Razı olsun, ben hepsiyle gurur duyuyorum. Böyle evlatları olan ailelerimizin sırtları yere gelmez. Bilindiği gibi günümüzde gençlerimize, öğrenci evlatlarımıza musallat olan birçok zararlı alışkanlıklar var. Bu kardeşlerimiz aynı zamanda bu davranışları ile kendilerini bu kötü alışkanlıklardan da korumuş oluyorlar” dedi. 

ogrencilerden-arkadaslarina-ornek-davranis-2-(1).jpg

 

Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.