OFDOST ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI

OFDOST ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI

Osmaneli’de 2013 yılında bir grup doğasever tarafından, Osmaneli’nin doğa güzelliklerini fotoğraflayarak belgelemek amacıyla kurulmuş olan (OFDOST)...

A+A-

Osmaneli’de 2013 yılında bir grup doğasever tarafından, Osmaneli’nin doğa güzelliklerini fotoğraflayarak belgelemek amacıyla kurulmuş olan (OFDOST) Osmaneli Fotoğraf ve Doğa grubu Ekim ayı ile birlikte etkinliklerine başladılar. Osmaneli ilçesinin tanıtımını ön planda tutan ve hiçbir maddi menfaat beklemeyen bir grup tarafından kurulan OFDOST her yılın Ekim ve Haziran ayları arasındaki her Pazar günü etkinlik düzenlemektedirler.

 Sadece Osmaneli’den değil ilçe dışından doğaseverler de bu etkinliklere iştirak etmektedirler. 5. yılını geride bırakan grup sadece Osmaneli değil, ilçe dışına da geziler tertiplemektedirler. Bugüne kadar ki en kalabalık yürüyüşlerini 78 kişi ile, en az kişinin katıldığı yürüyüşlerini de 3 kişi ile yapan grup ortala 16 Km’lik yürüyüşler gerçekleştirmektedirler. En uzun yürüyüşlerini 21 Km, en kısa yürüyüşlerini de 10 Km olarak yapmış olan grup, çektikleri doğa fotoğraflarını da her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramlarında sergilemektedirler. Amaçlarının Osmaneli’nin tanıtımına bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu belirten grup başkanı Tahsin Yıldız, “Gideceğimiz, göreceğimiz ve fotoğraflayarak halkımıza göstereceğimiz birçok yer var. Bunlara da en kısa zamanda gidip göreceğiz. Osmaneli’nin ve çevremizdeki ilçelerimizin doğa güzellikleri gezmekle bir iki yılda bitecek gibi değildir. Osmaneli ve çevresi, ülkemizin doğa güzellikleri bakımından en harika yerlere sahiptir. Hem gezip görmek, hem de buralara sahip çıkmak için bu gurubu kurduk” dedi. 


Bu haber toplam 1777 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.