MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

NURLAR İÇİNDE YAT MUHTARIM

A+A-

Sizler çok daha yakından ve iyi tanıyorsunuz. Ben onu tanıyalı 2,5 yıl oldu. Osmaneli’de hergün en az beş kez karşılaşırdık. Hiç yerinde duramayan, dükkânında bile fazla vakit geçirmeyen birisiydi. Osmaneli’nin en hareketli Muhtarı ve belki de en hareketli kişisiydi. 
Birgün dükkânının önünde otururken karşıdan eli bastonlu yaşlı bir amca gidiyor, fakat zor yürüyordu. Hemn oğlu Osmancan’ı çağırarak, “Amcayı arabaya bindir evine kadar bırakıver” dedi. Ben de kendisine, “Muhtar amca Camicedit mahallesinden senin seçmenin değil” diye takıldım. “Hiç fark etmez hangi mahalleden olduğu, isterse en uzak köyden olsun, bizlerin görevi insanlara yardım etmektir” dedi. Kim darda ise, kimin bir zorluğu var ise, Muhtar Ünal onların yardımına imdadına koşardı. En son Çobandere’de evi yanan bir kardeşimiz için Belediyeye en az beş kez gittiğini biliyorum da, Kaymakamlığa kaç kez gittiğinin sayısını bilmiyorum. Osmaneli’de ikamet edipte, Nüfus kayıtları Osmaneli’de olmayanların kayıtlarını merkeze getirtebilmek için ne kadar çaba sarf ettiğini gayet iyi biliyorum. Tam bir Osmaneli aşığı idi. Osmaneli’ye yapılan her hizmete çocuklar gibi sevinir, yapılamayanlara da aynı derecede üzülürdü.  Geçtiğimiz Aşure ayında günlerce beraber koşturup, aşure programını beraber organize etmiştik. Aşure günü Balaban Meydanına gelen kalabalığı görünce çocuklar gibi mutlu olmuştu. 
Takdire Tedbir Kar etmiyormuş. Ne diyelim, Rabbim ömrünü bu kadar kılmış. Bir gün önce dükkânında oturup sohbet ettiğimiz, yine Osmaneli üzerine birçok konuyu konuştuğumuz Mahallemizin Muhtarı, benim ağabeyim, bazılarının arkadaşı, kimisin kardeşi, yüzü her daim gülen Ünal Muhtarımızı kaybettik. Hem de çok genç sayılacak 58 yaşında. 
Dedim ya ben 2,5 yıldır tanıyorum, sizler çok daha eski. Benim bildiklerim 2,5 yıllık, sizlerin bildiği 58 yıllık. Demek ki bir kimseye 4 dönem bir mahallenin muhtarlığı boş yere verilmiyormuş. 
Allah sana Gani Gani Rahmet eylesin Muhtarım. Allah Taksiratlarını af eylesin, mekânını cennet eylesin. Çok erken oldu ama ne diyelim, takdire tedbir kar eylemiyor. Vakit ve Saat gelince Azrail Beklemiyor. Ben biliyor ve inanıyorum ki arkanda çok güzel şeyler bıraktın. 4 Dönemlik Muhtarlığında yaptığın hizmetler, yaptığın ve vesile olduğun hayırlar ve en önemlisi iki tane pırıl pırıl delikanlı evlatların. 
Hoşça Kal Muhtarım. Hoşça Kal Ünal Ağabeyim. 

 

Bu yazı toplam 3993 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.