MUTLU İNSAN MUTLU TURİST MUTLU ESNAF PROJESİ

MUTLU İNSAN MUTLU TURİST MUTLU ESNAF PROJESİ

Osmaneli Belediyesi, Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi ortak protokolünde Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Bilecik...

A+A-

Osmaneli Belediyesi, Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi ortak protokolünde Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Bilecik Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası başkanlıklarının iştirakçiliğinde gerçekleşecek olan “Mutlu İnsan Mutlu Turist ve Mutlu Esnaf” projesi kapsamında karşılıklı imzalar atılmak üzere. Osmaneli Belediyesi tarafından başlatılacak olan projede Gerekli turizm değerine sahip Osmaneli ilçesinin, yerelden ulusal düzeye taşınarak, turistler için bir cazibe merkezi haline getirilmesi kapsamında Turizm faaliyetlerini geliştirerek ve çeşitlendirerek, yörenin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasının da işletme sahiplerinin eğitilmesi ve bölgede yaşayan halka alternatif iş sahası oluşturarak gelir düzeylerinin yükseltilmesinin sağlanması hedeflenmektedir.Proje kapsamında Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde, Esnafa ve halka yönelik olarak 24 saat süreyle genel turizm bilgisi, Osmaneli’nin turizm potansiyeli, turizm işletmelerinde pazarlama, etik, hijyen, beden dili, hizmet kalitesi ve turist - işletmeci ilişkisi konularında eğitim verilecektir.

İşkur İl Müdürlüğü İle yapılan protokolle dezavantajlı gruptaki 75 kadına 600 saatlik El Sanatları Eğitimleri verilecek olup bu eğitime katılan kursiyer bayanlara İŞKUR’ DAN günlük ücret ödemesi yapılacaktır. Yine proje kapsamında İŞKUR ile yapılan program kapsamında 50 bayana Lefke Bezi Dokuma Eğitimi verilecektir. Dokunan Bezlerin pazarlanabilmesi için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesince çalışmalar yapılacaktır. Proje ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli ilçemizin var olan tarihi değerlerini gün yüzüne çıkartarak, turizmi ilçemizde cazip hale getirmenin çalışmalarını yapıyoruz. Turizmi geliştirmenin yolu da turist çekebilmekten geçtiğini gayet iyi biliyoruz. Osmaneli ilçemize gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin, ilçemizde hak ettikleri şekilde ağırlanabilmesi için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu projede bizlere destek olan Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanımız Aydın Yıldız’a, Bilecik SMMM Odası Başkanı Süleyman Kıral’a, İŞKUR Müdürlüğümüze ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin rektörlüğüne teşekkürlerimi iletiyorum. El birliği içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Osmaneli ilçemizi çok kısa bir zamanda ve her konuda daha da geliştirip büyüteceğiz” dedi. 

 

Bu haber toplam 3111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.