MUHTARLAR GÜNLERİNİ KUTLADILAR

MUHTARLAR GÜNLERİNİ KUTLADILAR

19 Ekim Muhtarlar günü Osmaneli’de kutlandı. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba,...

A+A-

19 Ekim Muhtarlar günü Osmaneli’de kutlandı. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, MHP İlçe Başkanı Abdullah Küçük, MHP Belediye Meclis Üyesi Murat Özer'in katıldığı Muhtarlar günü kutlması, Osmaneli Muhtarlar derneği Başkanı Sadık Dayan’ın Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Muhtarlar Derneği Başkanı Selimiye Köyü Muhtarı Sadık Dayan yaptı. Sadık Dayan konuşmasında;  “Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı olan muhtarlarımıza ilişkin, özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak, Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Ülkemizde 50.026 köy ve mahalle muhtarının hayat standartlarının yükseltilmesi ve Devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi, aslında adece doğrudan muhtarlarımıza değil, vatandaşımıza götürülen hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik modern ve çağdaş bir anlayışı da bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarımızla rutin hale getirdiği buluşmaları, vatandaşımızla devletin en üst kademeleri arasında duygudaşlığın da pekişmesini sağlamaktadır. Sadece bulunduğu beldenin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimizin tamamını savunmak adına şehit düşerek bu vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek noktasında bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu vesileyle, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı  Hak’tan rahmet diliyor, kıymetli muhtarlarımızın bu yıl ikincisi düzenlenen “Muhtarlar Günü” nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

fc95ece5-cb8d-4c24-88e6-99d1e51f6ddc.jpg
Tören alanındaki kutlamanın ardından Muhtarlar, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Yavuz muhtarları kabulünde, "Sizler Demokrasinin temel taşlarısınız. Devet ile millet arasında çok önemli bir köprüsünüz. Vatandaşla bire bir ilgilenen, bir sokakta vatandaşın sevincini, diğer sokakta ise hüznünü paylaşan muhtarlarsınız. Bugünün vesilesiyle tüm muhtarlarımızın Muhtarlar gününüzü kutluyorum" dedi. Başkan Şahin'de muhtarların gününü kutlayarak, "Aslında Belediye olarak sizlerle hergün birlikteyiz. Sizlerin taleplerini elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Çünkü sizlerde vatandaşlarımıza hizmet etmek, onların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla seçilmiş görevlilersiniz. Sizlere de hayırlı hizmetler diliyorum" dedi. Muhtarlar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinde de bulundular. Kutlama prgramı Saat 14.00’da Osmaneli İçmeler tesislerinde Muhtarlara verilen yemek ile sona erdi. 

26d66908-85da-40fa-ac71-4636fec96173.jpg

 

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.