MİLLET NE DERSE BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR

MİLLET NE DERSE BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR

AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ HALİL ELDEMİR “MİLLET NE DERSE BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR”

A+A-

 Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir Osmaneli ilçesinde bir dizi ziyaret ve çalışmalara katıldı. Bilecik Devlet Hastanesinin temel atma töreninden sonra Osmaneli ilçesine gelen Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, önce geçtiğimiz gün vefat eden, Ak Parti Osmaneli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Ay’ın evine giderek taziyede bulundu. Burada Cevdet Ay’ın ailesine başsağlığı dileklerini ileten Milletvekili Eldemir, daha sonra Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı.

img_5550.jpg

Kutlu Doğum Haftası programının bir bölümüne, gündüz Bilecik’te Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ve Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’da katıldılar. Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İl Genel Meclisi üyesi Hakan Özkan, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Akçay ve partililer ile birlikte Osmaneli Kapalı Pazarını gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

thumbnail_24-img_1603.jpg

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir Osmaneli’de yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin geleceği adına çok önemli gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle alakalı olarak bir anayasa değişikliğini meclisten geçirdik. Allah nasip ederse de 16 Nisan da milletimizin önüne gelmiş olacak. Biz bugüne kadar doğru olduğuna inandığımız şeyleri ne zaman milletimize danışsak bize her zaman milletimiz destek verdi. 16 Nisan’da da yine milletimizin desteğini alacağımızdan hiç şüphemiz yok. Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ve kendilerine düşen görevin büyümeyi devam ettirecek daha güçlü bir Türkiye için gerekli adımları atmak olduğunu söyleyen Milletvekili Eldemir,"Geçmişte, cumhurbaşkanı ve başbakan arasında uyumsuzluklar nedeniyle büyük sorunlar oldu. Bunlar artık olmayacak. Referandum, ülke geleceği için çok önemli. Muhalefet partisi kasıtlı olarak vatandaşları yanlış yönlendirmektedir. Bu memlekette sizin içinizden seçtiğiniz gönderdiğiniz bir evladınız bu memlekette Anayasa değişikliği ile ilgili bir şey yapmaya çalışırken, bu memlekete ihaneti söz konusu olabilir mi. Bir takım iddialar yok rejim değişiyor, yok laiklik elden gidiyor bakın Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi 1923 yılında ilan edilmiş. Zaten Cumhurbaşkanı seçmeye çalışıyoruz, Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye çalışıyoruz, buna rejim değişikliği demek milletle dalga geçmekten başka bir şey değil. Rejim dediğiniz şey çok farklı bir şey, devletin adını değiştirirsiniz, devletin yönetim şeklini değiştirirsiniz, böyle bir şey değil biz hükümet sisteminde değişiklik yapmaya çalışıyoruz. Biz işin temelinde 2 tane köklü değişiklik yapıyoruz. 1.si bundan sonra Türkiye’de hiçbir şekilde koalisyonlar olmasın istiyoruz. Yani milletimiz sandığa gitsin, kaç tane aday varsa bunlar yarışsın yarışmasının neticesinde yüzde ellinin üzerinde bir tane oy alan varsa hükümeti o kursun. Bu ülke yönetim zafiyetini ve yönetim kargaşalarını taşıyabilecek bir ülke değildir. Bu Cumhurbaşkanı Başbakan hükümet sistemi modeli ile alakalı çalışma yaptığımız çalışma bu. Bizim Anayasa değişikliği ile yaptığımız bir değişiklikte Cumhurbaşkanı yetkilerini hepsini Cumhurbaşkanında toplanıyor. Elindeki yetkilerden başka hiçbir yetki vermiyoruz, bir şey hariç şuanda sadece ve sadece partili Cumhurbaşkanı yetkisi veriyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle bir diktatör rejimi çıkarma değildir, bu tam aksine hesap verebilen, yetkisi olan ve bunun yanında da millete karşı da, meclise karşıda, Anayasa Mahkemesi’ne karşı da sorumluluğu olan bir Cumhurbaşkanıdır. Biz bunu böyle ilan ettik, bunun milletin hayrına olduğunu düşünüyoruz, millet ne derse başımızın üzerindedir.”dedi.

thumbnail_26-img_1625-(1).jpg

Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.