MİLLET, DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI

MİLLET, DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Osmaneli’de coşkuyla anıldı.15 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Osmaneli İmam Hatip Okulu önünden başlayan...

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Osmaneli’de coşkuyla anıldı.

15 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Osmaneli İmam Hatip Okulu önünden başlayan Milli Birlik yürüyüşü sloganlar eşliğinde Belediye Binası önündeki meydanda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Şeyh Edebali Tasavvuf Musikisi gurubu tarafından tasavvuf musikisi icra edildi. Dünya Kur’an okuma birincisi Hafız Habip Deveci tarafından Kur’anı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

img_7640.jpg

Demokrasi ve Milli Birlik gecesinin ilk konuşmasını Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptı. Başkan Şahin konuşmasında, “Bu ülke ne zaman ki atılım yapsa, dış mihraklar ve onların içerideki maşaları tarafından önü kesilmek isteniyor. Bir yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi de hainler böyle bir kalkışma yaptılar. Fakat Milletimiz sokaklara çıkarak, meydanlara inerek bunlara dur demesini bildi. Bir yıl önce vatanları uğruna canlarını veren 249 Şehidimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. Belediye Başkanı Münür Şahin’den sonra söz alan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’da, “Hain ve kanlı darbe girişimi ve onun arkasında saklanan hain işgal girişiminden sonra, tüm Türkiye’de olduğu gibi Osmaneli’mizde de günlerce kadın erkek demeden, yaşlı genç demeden Demokrasi nöbeti tutan, bugün yıldönümünde de aynı kalabalığı sağlayan tüm Osmanelili hemşehreilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O gece yitirdiğimiz 249 Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.  iki bin yüz kırk altı gazimizi de minnetle anıyorum. 15 Temmuz darbe gecesinde Türk Silahlı Kuvvetler üniforması giymiş, onun içine sızmış, bu şerefli üniformayı lekelemiş, aklarını fikirlerini, vicdanlarını şer odaklarının emirlerine veren milli ve manevi duygularından yoksun o hainleri lanetliyorum” dedi.

img_7625.jpg

Konuşmalardan sonra Osmaneli ilçe müftüsü Aydın Bostancı gecenin duasını yaptırdı. Duadan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ekranlardan dinlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle Osmaneli’de bulunan Hafız Dursun Şahin, Hafız Mustafa Alphayta ve Hafız Nuri Baktemur tarafından Kur’anı Kerim okundu. Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musikisi gurubu tarafından ilahiler ve Tasavvuf musikisi icra edildi.

img_7658.jpg

Osmaneli Kaymakamlığı e Osmaneli Belediyesi tarafından tertip edilen Demokrasi ve Milli Birlik günü programına Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, İl Genel Meclisi üyeleri Hakan Özkan, Orhan Uğur, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, MHP Osmaneli İlçe Başkanı Hayri Teyin, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Aydın Yıldız, Daire müdürleri, Osmaneli Belediye Meclis Üyeleri ve kalabalık halk katıldı. Katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı. Gece yarısı saatler 00.13’ü gösterdiğinde bütün camilerden Sala okundu. 15 Temmuz Hain Darbe girişimi gecesi için hazırlanan belgesel kurulan dev ekranlardan vatandaşlara izletildi. 

img_7649.jpg

img_7655.jpg

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.