MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

MHP’de SON DURUM

A+A-

MHP’de 1 Kasım 2016 seçimlerinden sonra başlayan hareketlilik, referandum arasından sonra tekrar başladı. 
Parti içi muhalif kanadında yer alan Bilecik İl yönetimi ve Merkez ilçe, Pazaryeri, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve 16 Nisan referandumunda Hayır cephesinde yer alan Bozüyük ilçe başkanları görevlerinden alınmış ve parti teşkilatları kapatılarak yeni başkanlar ile yeniden kurulmuştu. Referandum sonrası başlayan ilçe kongreleri sıkıntılı bir şekilde devam ediyor

22 Nisan 2017 tarihinde yapılması gereken Pazaryeri ilçe kongresi, görevden alınan ilçe başkanı Ender Metin’in aday olacağı gerekçesi ile iptal edilmişti. Yine aynı şekilde Söğüt ilçe kongresinde de görevden alınan eski başkan Ali İslah adaylığını açıklayınca, Nisan’da yağan kar bahane edilerek iptal edildi. Gölpazarı kongresi ise, daha önce atanan ilçe başkanının adaylığında ve 15 delegenin katılımıyla yapılabilmişti. Aynı şekilde Yenipazar kongresi de tek adaylı olarak yapıldı. Bilecik’te siyasi partilerin kongrelerinde kaderini belirleyen Merkez ilçe, Bozüyük ve Osmaneli ilçe kongreleri ise Genel Merkezin hiç te hoşuna gitmeyecek bir şekilde yapıldı ve sonuçlandı. 28 Nisan 2017 Cuma günü Osmaneli Kongresi yapıldı. Atama ile göreve getirilen il başkanı ve Osmaneli ilçe başkanının kongre saatine, hatta listelerin divana verilme anına kadar işi uyanamamaları, muhalif kanadın aday çıkartacağını öğrenememeleri nedeniyle yapıldı ve Genel Merkez ilk golü Osmaneli’de yedi. Mevcut başkanın karşısında aday ola Ahmet Nimet katılan 37 delegenin 33 oyunu alarak ilçe başkanı seçildi. Metin Şirin’in görevden alınmasından sonra Genel Merkez tarafından atanan ilçe başkanı ise ancak 4 oy alabildi. 29 Nisan Cumartesi günü ise Bilecik’in en büyük ilçesi olan Bozüyük’te kıran kırana bir seçim yaşandı. Atanan ilçe başkanının delege listesini kendisine göre yazmasına rağmen, Hayır cephesinde yer aldığı gerekçesiyle görevden alınan eski ilçe başkanı Yılmaz Çevik seçimi 2 oy farkla da olsa kazanmasını bildi. Bozüyük’te Yılmaz Çevik Genel Merkeze rağmen, Ülkücü tabanın desteğini alarak yeniden başkan seçildi. Bir gün sonrasında Bilecik Merkez İlçe kongresi yapıldı. 400 delegesi olan Bilecik Merkez ilçenin kongresini 150 kişilik nikâh salonuna sığdırmaya çalışan mevcut yönetim, aday olan İbrahim Koşuk karşısında seçimi kaybetmekten kurtulamadı. 
Şimdi gelelim meselenin püf noktasına. MHP Genel Merkezi daha önce görevden aldığı bir ismin, kendisine rağmen tekrar ilçe başkanı seçilmesine ne diyecek. Delege listelerinde her türlü oynamaların yapıldığı, partiye yıllardır emek vermiş olan Ülkücülerin delege yazılmadığı, mevcut yönetimlerin kendi adamlarını delege listelerine yazdığı kongreler de kaybetmelerine nasıl bir tepki verecek. Demokratik kurallar ile yapılan kongrelerde seçilerek göreve gelen ilçe başkan ve yöneticilerini tekrardan görevden mi alacak, yoksa Osmaneli’de olduğu gibi muhalif kanadın aday çıkaracağını uyanamayan il başkanını mı görevden alacak. MHP Genel Başkanı ve Genel Merkezi, geçmişte yaşananlara rağmen mevcut duruma katlanabilecek mi? Yoksa ne olursa olsun benim safımda olmayanla benim işim olmaz diyerek, yeni seçilenleri de mi görevden alarak partinin kapısına kilit vuracak. 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini gündeme getirerek kendi boynuna ipi geçiren MHP, bakalım kongrelerde Demokratik yollarla seçilen başkan ve yöneticileri tekrardan görevden alarak ayaklarının altındaki sehpaya tekmeyi kendisi mi atacak. Bekleyip göreceğiz. 

Bu yazı toplam 1869 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.