MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

“MEHMETÇİK SAVAŞTA, MECLİS ÜYELERİ OYNAŞTA” KÖŞE YAZIMA AÇIKLAMA GELDİ

A+A-

 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in açıklaması

OSMANELİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ DÖNEMİMDE YURT DIŞINA ÇIKMAMIŞTIR.
Birlikte ve beraberlik içinde Osmaneli hedefleri için çalışmaktan her zaman gurur duyduğum tüm siyasi parti meclis üyelerimiz, başkanlığım döneminde belediyemizce yurt dışına gönderilmemiştir.

Gecesini gündüzüne katarak hiç bir fedakârlıktan kaçınmadan çalışan tüm meclis üyelerimiz, Osmaneli çıkarları için her zaman bizimle olmuşlardır. Birlik ve beraberliğimizin sonucu Osmaneli bu dönemde Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları gerçekleştirmiştir.

Osmaneli Haber Gazetemizde yayınlanan haberin Osmaneli Belediyesi Meclis üyeleri ile ilgisi yoktur. Kamuoyunda yanlış izlenim yaratan genel bir haberin yanlış anlaşılmaması için bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Osmaneli Haber Gazetemizin bu haberle Osmaneli Belediyesi Tüm Meclis Üyelerinin ilgisi olmadığını açıklamasını bekliyoruz. Yorum yazanlarda, konuyu araştırmadan bilgisizce meclis üyelerimizin günahını aldılar. Onlardan da meclis üyelerimizin özür beklediğini ifade etmek isterim.

Osmaneli Belediyesinin Tüm Meclis üyelerine, birlik ve beraberlik içinde Osmaneli hedefleri için verdikleri destekler için teşekkür ediyorum. Osmaneli Haber Gazetesi yayınının meclis üyelerimizle ilgisi olmadığını bir kez daha kamuoyuna duyururuz.

Saygı ve Sevgilerimle,
YMM Münür Şahin-Osmaneli Belediye Başkanı

 

Uzun yıllardan beri Bilecik yerel gazetelerinde köşe yazısı yazıyorum. Yazdığım yazılarda kişileri hiçbir zaman baz almadım. Her zaman sistemin arızalarını yazmaya çalıştım. Kurum ve kuruluşların, vatandaşa hizmetlerinde ki eksiklikleri noksanlıkları yazmaya çalışıyorum. Elbette, kurum ve kuruluşlarımızın yapmış olduğu hizmetlere, yatırımlara da gazetemde hem haber olarak, hem de köşe yazısı olarak yer veriyorum.  Her ne kadar yazdığımız güzel haberlere bazıları sırf muhalefet olsun diye laf etseler de, bunların hiç birisine aldırmıyorum. Bu memleketin başına ne geldiyse, körü körüne muhalefet edenlerden gelmedi mi?  Yapılmayanı, kötü yapılanı eleştirmek ne kadar hak ise, iyi yapılanı da takdir etmek o kadar hak olsa gerek.

Yazdığım köşe yazılarından dolayı birçok kişi takdir ve tebriklerini iletse de, bazı kimseler alınganlık gösterebiliyorlar. Ben bunlara da kızmıyorum, darılmıyorum. Elbette ki yazmış olduğumuz makaleleri herkes beğenecek diye bir şey yok. Hoşuna giden beğenir, işine gelmeyenler de beğenmez, hatta eleştirir. Ben bunların hepsine saygılıyım.

En son yazmış olduğum “MEHMETÇİK SAVAŞTA, MECLİS ÜYELERİ OYNAŞTA” başlıklı köşe yazım, en çok okunan yazılarımdan biri oldu. Gerek yazarak yorum yapanlar, gerekse de telefonla arayarak, bizzat gazeteye gelerek tebriklerini iletenler oldu. Yukarıda da dediğim gibi, ben kimsenin şahsiyeti ile ilgili bir makale yazmam. Benin işim sistemle, yapılan veya yapılamayan hizmetlerle ilgilidir. İl Genel ve Belediye Meclislerinin yurt dışına devlet kasasından yaptıkları gezileri konu almıştım en son ki yazımda. Bu Türkiye genelini ilgilendiren bir yazı. Türkiye genelindeki İl Genel ve Belediye meclisleri bu gezileri her yıl yapıyorlar. Bunu Bilecik ilinde veya başka illerde geçmiş dönem İl Genel Meclisleri de yaptı, bugünküler de yapıyorlar.  Yine birçok belediye de geçmişte bu gezileri yaptı, halen de yapıyorlar. Ayrıca hiç bir siyasi partiyi ayırt etmeden, Türkiye kurulu ne kadar siyasi parti varsa hepsini de kapsayacak bir yazı yadım.  Osmaneli Belediye Meclisinde yer alan bazı arkadaşlarımız benim yazımı üzerlerine alınmışlar. Aslında hiç gerek yoktu ama ne yapalım onlarda öyle düşünmüşler. Ben bugüne kadar yurt dışı gezilerine katılanları yazdım. Oysa Osmaneli Belediye Meclisi üyeleri böyle bir geziye hiç katılmamışlar. Ne kadar güzel değil mi. Sadece Osmaneli ilçesini veya Bilecik ilini baz alarak yazımı yazmış olsaydım, Osmaneli Belediye Meclis üyelerinin katılmadıklarını belirtirdim, fakat Türkiye genelini ilgilendiren bir yazı olduğu için belirtmek lüzumunu görmedim.  Üzerine alınan arkadaşlar müsterih olsunlar, kastım sadece bir ilin İl Genel Meclisi veya bir ilçenin belediye meclisi değildi. Yeri gelmişken yazayım o zaman, Osmaneli Belediye Meclisi Devlet Kasasından Yurt Dışı gezisi düzenlememiş, üyeleri de yurt dışı gezilerine katılmamışlar. Hani kötüyü eleştirip iyiyi de takdir ediyorduk ya, bende o zaman Osmaneli Belediye Meclisi üyelerine buradan takdirlerimi bir kez daha iletiyor, bu hassasiyetlerinden dolayı da kendilerine teşekkürler ediyorum.  Yazmış olduğum makalemle ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanının yapmış olduğu açıklamayı da aynen yayınlıyorum. Konuya olan hassasiyetlerinden dolayı da Hem Belediye Meclis Üyelerine, hem de Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin’e teşekkür ediyorum. 

Allah beni hayırlı her işi hayırla yazmaktan ve takdir etmekten, hayırsız her işi de peşini bırakmadan eleştirmekten alıkoymasın. 

Bu yazı toplam 2531 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum