MADEM DİKİLDİ, BAKIMI DA YAPILSIN

MADEM DİKİLDİ, BAKIMI DA YAPILSIN

Osmaneli Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasından sonra bölge sınırları içerisine dikilen Zeytin ağaçları bakımsızlıktan kurumaya yüz tutmuş durumda.Osmaneli...

A+A-

Osmaneli Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasından sonra bölge sınırları içerisine dikilen Zeytin ağaçları bakımsızlıktan kurumaya yüz tutmuş durumda.

madem-dikildi,-bakimi-da-yapilsin.jpg

Osmaneli OSB’nin kurulmasından sonra yaklaşık olarak 500 zeytin fidanı dikilerek, OSB’nin hem yeşil alana kavuşması, hem de Zeytinlerden gelir elde edilmesi sağlanmıştır. Geçmiş yıllarda zeytinlerin toplandığı, satılarak parasının kamu yararına kullanıldığı bilgilerine ulaştık. Son günlerde gazetemize gelerek OSB’de dikili olana Zeytin ağaçlarının bazılarının kurumaya yüz tuttuğunu, birkaç yıldır bakımlarının yapılmadığı, ağaçların aralarının sürülmediği konusunda şikâyetleri dile getiren vatandaşlar, “Osmaneli İlçemizde Sanayinin gelişmesi için OSB kurulması ne kadar iyi oldu ise, OSB sınırları içerisinde yaklaşık 500 Zeytin ağacının dikilmesi de o kadar güzel ve yararlı bir iş olmuştur. Fakat yoldan her geçişte zeytin ağaçlarının bazılarının bakımsızlıktan kurumaya yüz tuttuğunu görmekteyiz. Madem dikildi bu ağaçların bakımları neden yapılmamaktadır. Yazık değimlidir ki, zeytinlikteki otlar, ağaçların boyuna ulaşmış. Hâlbuki burada bakım yapılsa, ağaçların araları sürülse, bu ağaçlardan tonlarca Zeytin alınır ve değerlendirilir. Madem bu ağaçlar dikildi, bakımları da yapılsın. OSB Müdürlüğü bu zeytinliklere bakamayacaksa vatandaşlara kiralayabilir veya ücreti mukabilinde bakımları yaptırılabilir. Madem bu ağaçlar dikildi, yazık edilmesin” dediler. 

Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.