MADALYA FABRİKASI

MADALYA FABRİKASI

Özellikle son yıllarda Amatör Spor dallarında büyük başarılar elde eden Osmaneli İlçesi, Taekwondo branşında Dünya Şampiyonu çıkarmış bir ilçedir....

A+A-

Özellikle son yıllarda Amatör Spor dallarında büyük başarılar elde eden Osmaneli İlçesi, Taekwondo branşında Dünya Şampiyonu çıkarmış bir ilçedir. 2005 yılında temelleri atılan Taekwondo branşı halen 80 sporcu ile çalışmalarına devam etmektedir. Taekwondo hocası Mesur Düş çalışmalarla ilgili vermiş olduğu bilgilerde, “Amacımız daha fazla sporcuya hizmet edip onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutup, kendilerine özgüven kazandırıp hayata hazırlanmaları, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve tabi ki uzak doğu savunma sporunun avantajı kendilerini kötü bir duruma karşı savunmak ve koruyabilmelerini sağlamaktır. Yetenekli sporcuları da çıkabilecekleri en üst noktaya çıkarabilmektir. Bugüne kadar 8 milli sporcu çıkmıştır. 5 Sporcumuz Üniversitede okumaktadır. Bir sporcumuz da “DEVLET SPORCUSU” unvanı almıştır. 

 

osmaneli-taekwondo.jpg

Osmaneli ilçemizden Dünya Şampiyonasına 2012 yılında 2 sporcu, 2014 yılında 1 sporcu, 2015 yılında 1 sporcu ve 2016 yılında 1 sporcu göndererek istikrarlı bir şekilde planlı ve programlı çalışarak Osmaneli’den Dünya Şampiyonalarına 5 sporcu göndermiş olduk. Dünya Şampiyonu sporcuların yetişmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Osmaneli Kaymakamımız Edip Çakıcı’ya, Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin’e, 1308 Osmaneli Belediyespor Kulübü Başkanımız Hayati Kaba’ya, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Yıldız’a ve Osmaneli İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Şener Öner’e teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Bugüne kadar 1 Dünya Şampiyonluğu, 2 dünya üçüncülüğü, 1 dünya altıncılığı 1 dünya sekizinciliği elde etmiş bulunmaktayız. Yine 1 Avrupa şampiyonluğu, 2 Avrupa 2.liği 10 Avrupa üçüncülüğü olmak üzere 13 Avrupa Madalyası kazanmış bulunuyoruz. 3 Balkan Şampiyonluğumuzun yanı sıra, 14 Türkiye Şampiyonluğu, 11 Türkiye 2.liği, 16 Türkiye 3.lüğü, 10 Türkiye 5.liği, 9 Türkiye 6.lığı ve 7. Türkiye 7.liği olmak üzere toplamda 41 madalya kazanmış bulunmaktayız. Genel toplamda ise Osmaneli ilçemize 74 madalya kazandırmanın onur ve gururunu sporcu kardeşlerimle birlikte yaşamaktayız” dedi. 

osmaneli-taekwondo-2.jpg

Bu haber toplam 5128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.