LUNAPARK ÜZERİNDEN GEÇMİŞE SAYGIYI HATIRLAYIP ŞOV YAPMAYIN ÇARPILIRSINIZ

LUNAPARK ÜZERİNDEN GEÇMİŞE SAYGIYI HATIRLAYIP ŞOV YAPMAYIN ÇARPILIRSINIZ

OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANI MÜNÜR ŞAHİN’DEN CHP İLÇE BAŞKANINA SERT AÇIKLAMA "LUNAPARK ÜZERİNDEN GEÇMİŞE SAYGIYI HATIRLAYIP ŞOV YAPMAYIN ÇARPILIRSINIZ "

A+A-

Bu yıl Osmaneli panayırı Lunaparkının şehir mezarlığının yanına kurulması ve yolların kapatılmasından dolayı yaşananlar, CHP ilçe başkanı Faik Üstün’ün bu konu ile ilgili açıklamalarına neden olmuştu. CHP Osmaneli İlçe başkanı Faik Üstün gazetemize yaptığı açıklamada, “Meydanları sattılar, mezarlığa Lunapark Kurdular” başlıklı bir açıklama ile Osmaneli Belediyesini ve Belediye Başkanını eleştirmişti. Osmaneli Belediye başkanı Münür Şahin’de bir açıklama yaparak, CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün’e cevap verdi.

Başkan Şahin açıklamasında, “Başlangıç tarihi bilinmeyen geleneksel panayırımız bu yılda büyük ilgi gördü. Uzun yıllardan beri Eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen Tarihi Osmaneli Panayırında ilçemize dışarıdan bir çok ziyaretçi gelirken, bir çok ucuz mal satışı için dışarıdan satıcılar panayırımıza ilgi gösterdi.

Panayırda kurulan Lunapark da özellikle dışarıya gitme olanağı bulunmayan aileler ve çocukları tarafından bir yıl boyunca merakla bekleniyor. Panayırın belkide en hareketli yeri Lunapark.

Bu yıl devam eden iki inşaatımız nedeniyle panayır alanında geçici düzenlemeler yapmak durumunda kaldık. Özellikle Mehmet Bengidal Caddesine çekmeyi planladığımız Lunapark panayırdan kopuk olmaması için panayırın bitişindeki boş arsaya kuruldu. Bu arsanın mezarlığa yakın olmasından ötürü halkımızdan öncelikle özür dileriz.

Lunaparkın eski mezarlığa yakın olması sadece bu yılki bir düzenlemedir. Önümüzdeki yıl TOKİ bitecek ve Lunapark TOKİ yanına kurulacaktır. Üzülerek görmekteyiz ki bu konuda haddi olmayan bazı art niyetli kişilerin insafsızca belediyemizi eleştirdiğidir. Buna birde ilçe başkanı eklendiğini görmek tende büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Geçmişte mezarlıkları yıkmış, belediyeyi, Hükümet Binasını, Düğün Salonunu, Pazar Yerini, Tarım Kooperatifini bunun üzerine kurmuş bir partinin ilçe başkanı da şov peşinde olmuştur.O günleri bilen ve hatırlayan biri olarak rahmetli dedemi,dedemin annesini,babasını,halalarımı ve en az akrabalarımdan 17 mezarı açıp rahmetli ananemle birlikte iki torbaya kemikleri toplayarak ağlayarak belirledikleri yeni mezarlığa nakletmiş bir kişi olarak çektiğimiz ızdırabı tarif edemem.Bizlere bunu yaşatmış,Osmaneli'nin belkide kuruluşundan bu yana var olan mezarlığını ortadan kaldırmış bir partinin ilçe başkanı geçici bir düzenleme için gürültü kopartamaz.Önce yaşı küçük olduğu için bu olayı bir öğrensin ve Osmaneli halkından özür dilesin.

Osmaneli de 350.000 m2 arsa ve arazi alanını Osmaneli Belediyesine satın alarak kazandırmış, yine 25 konağı değişik fonlardan temin ederek Belediyemize kazandırmış ve Osmaneli Belediyesini Gayrimenkul zengini yapmış bir belediye başkanı olarak anılırken,bu ilçe başkanı tarafından TOKİ ve 24 daire ve 21 dükkan projemiz ile Osmaneli de çarşı oluşturma planımızı meydan satmak gibi talihsizce eleştirmek yakışık almamıştır.Bizi eleştiren ilçe başkanının Belediyemize Sakarya kıyısında sattığı arsanın bile TOKİ alanından daha büyük olduğunu da bilmenizi isterim.

PKK, HADEP, FETÖ ve terör örgütleri ile işbirliği yapan, Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için Türkiye'nin kendi olanakları ile geliştirdiği Silahlı İnsansız Hava Araçları ile teröristlerin, hainlerin öldürülmesinden rahatsız olan Lidere ve bir takım milletvekillerine sahip olan, Çanakkale de şehitlere saygısı olmayan alemler düzenleyenlerin mezarlıklara saygıyı bize öğretmek hadleri değildir.

Osmaneli de yıllarca mezarlıktan bozma düğün salonunu üzerinde her türlü rezalete hoşgörü ile bakan, ölülerin üzerinde içki içilen ortamları kaldırmamızdan rahatsız olanların geçmişe saygıdan bahsetme hakları yoktur.

Osmaneli Belediyesinin Mezarlık ve cenaze hizmetleri en çok beğeni kazanan hizmetimizdir. Her mübarek günün ikindi namazı sonrası camilerden halkımızı mezarlıklara getiren ve mezarlıkta Diyanetle işbirliği içinde Kuranı Kerim okutan, camide mübarek gecelerde geçmişimize Mevlüt ve Kuranı Kerim okutan yine Osmaneli Belediyesidir. Bir İlçe başkanının böyle günler ve gecelerle ilgisi olmadığı acık. O yüzden bu hizmetleri hatırlamaması çok normal. Cenazelere bile avluda bekleyip oradan cenaze namazına dahil olanların bu konuları konuşma hakkı hiç yok. Onun yaşam tarzı bizi ilgilendirmez ama o kulübesinde neşelenirken, âlem yaparken bu memleketin ölüsüne de dirisine de sahip çıkan Osmaneli Belediyesidir.

Sonuçta bu ülkede imam hatipleri kapatan, Kuranı ve ezanı Türkçe okutmayı zorunlu kılan,şehit ailelerini başörtülü diye kışlalara almayan,inançlı başörtülü kızlarımıza okumayı yasaklayan,devlet dairelerinde laiklik safsatasıyla başörtülü inançlı insanlara çalışma imkanı tanımayan,Türk halkının inançları ile dalga gecen,ikna odaları kuran bir zihniyetin temsilcisine,ilçe başkanına, "geçmişine sahip çıkmayı ve saygı duymayı" bir panayırda öğrettiğimiz için Allah bizlerden razı olur inşallah.

Ve inşallah Osmaneli Panayırında Lunaparkta kafanız iyiyken hatırladığınız geçmişe saygıyı, şehitlerimiz içinde hatırlar Silahlı İnsansız Hava Araçlarına karşı çıkmaz, Terör örgütleri ile, FETÖ ile birlikte adalet aramazsınız. Atatürk’ün CHP’si ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP si arasındaki farkı anlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği Misakı Milli sınırlarını da hatırlarsınız. Atatürk’ün kurtuluş savaşını yaptığı AB ülkeleri ve ABD gibi emperyalistlere ülkenizi şikayetten vazgeçer, şehitlere, gazilere ve ailelerine saygı duyarsınız." dedi.

Bu haber toplam 3197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum