• Bilecik10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KURBAN ETLERİNİN MUHAFAZASINI İŞİN UZMANINA SORDUK
09 Eylül 2016 Cuma 12:42

KURBAN ETLERİNİN MUHAFAZASINI İŞİN UZMANINA SORDUK

 

Kurban bayramında kestikleri kurbanların etlerini uzun süre muhafaza edecek olan vatandaşlarımızın, etlerini ne şekilde muhafaza edeceklerini işin uzmanı İbrahim Kahraman’a sorduk.

Osmaneli’de besicilik yapan, aynı zamanda et lokantası işleten Kahraman Et Market’in sahibi İbrahim Kahraman ile etlerin nasıl pişirilmesi ve saklanması gerektiğini konuştuk. Vatandaşların kestikleri kurbanlardan çıkan etleri en lezzetli nasıl yerler ve uzun süre nasıl muhafaza ederler diye sorduğumuz İbrahim Kahraman, “Hemşerilerimiz kurbanları kestikten sonra mümkünse hemen yemesinler. En azından ışıksız bir ortamda, 10 derece gibi bir sıcaklıkta 7-8 saat beklettikten sonra tüketsinler. Yine kurban etlerini uzun süre saklayacak olanlarda, etleri dinlendirmeden buzdolabına koymasınlar. Dinlendirmeden poşetleyerek buzdolabına konan et, sıcak olduğundan, dışı gerekli soğukluğu alır fakat içi soğumayacağından etlerde yeşillenme olur ve etler bozulur. Bu hale gelen etleri hemşerilerimiz kesinlikle tüketmesinler. Dinlendirilmiş etlerin en uygun saklanacağı yerde buzdolaplarının derin dondurucu kısımlarıdır. Dinlendirilmiş etin hem pişmesi, hem de yemesi daha kolay ve lezzetli” olur dedi.

14311490_10210805264117666_7085249680855396124_o.jpg

Kaynak: Mehmet ERDEM
Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
YORUMLAR
Oktay
Abi gittim yedim cok guzeldı herkese tavsıye ederim
17 Haziran 2017 00:57
176.55.51.102
2. MANŞET
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Osmaneli Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 228 461 54 65 | Haber Yazılımı: CM Bilişim