KURBAN ETLERİNİN MUHAFAZASINI İŞİN UZMANINA SORDUK

KURBAN ETLERİNİN MUHAFAZASINI İŞİN UZMANINA SORDUK

 Kurban bayramında kestikleri kurbanların etlerini uzun süre muhafaza edecek olan vatandaşlarımızın, etlerini ne şekilde muhafaza edeceklerini işin...

A+A-

 

Kurban bayramında kestikleri kurbanların etlerini uzun süre muhafaza edecek olan vatandaşlarımızın, etlerini ne şekilde muhafaza edeceklerini işin uzmanı İbrahim Kahraman’a sorduk.

Osmaneli’de besicilik yapan, aynı zamanda et lokantası işleten Kahraman Et Market’in sahibi İbrahim Kahraman ile etlerin nasıl pişirilmesi ve saklanması gerektiğini konuştuk. Vatandaşların kestikleri kurbanlardan çıkan etleri en lezzetli nasıl yerler ve uzun süre nasıl muhafaza ederler diye sorduğumuz İbrahim Kahraman, “Hemşerilerimiz kurbanları kestikten sonra mümkünse hemen yemesinler. En azından ışıksız bir ortamda, 10 derece gibi bir sıcaklıkta 7-8 saat beklettikten sonra tüketsinler. Yine kurban etlerini uzun süre saklayacak olanlarda, etleri dinlendirmeden buzdolabına koymasınlar. Dinlendirmeden poşetleyerek buzdolabına konan et, sıcak olduğundan, dışı gerekli soğukluğu alır fakat içi soğumayacağından etlerde yeşillenme olur ve etler bozulur. Bu hale gelen etleri hemşerilerimiz kesinlikle tüketmesinler. Dinlendirilmiş etlerin en uygun saklanacağı yerde buzdolaplarının derin dondurucu kısımlarıdır. Dinlendirilmiş etin hem pişmesi, hem de yemesi daha kolay ve lezzetli” olur dedi.

14311490_10210805264117666_7085249680855396124_o.jpg

Bu haber toplam 2215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum