KRİZ BİTTİ, DOMATES ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

KRİZ BİTTİ, DOMATES ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı uçak krizinin bitirilmesinin ardından başlayan normalleşme süreci, Osmanelili domates üreticilerinin de yüzünü güldürecek.Rusya...

A+A-

Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı uçak krizinin bitirilmesinin ardından başlayan normalleşme süreci, Osmanelili domates üreticilerinin de yüzünü güldürecek.

Rusya ile yaşanılan krizin ardından domates ihracatında umudunu kaybetme noktasına gelen domates üreticileri, düzelen ilişkiler ile birlikte yönünü tekrardan domatese döndürdü. Osmaneli ilçemizin özellikle, Beşevler, Oğulpaşa, Gaziler, Düzmeşe, Çerkeşli, köylerinin bulunduğu bölgede domates üretimi yapan çiftçilerimiz, Rusya kapılarının tekrardan açılması ile umutlu bir bekleyişe girdi. 1984 yılından bu yana Osmaneli ilçesinden Suudi Arabistan, Irak, Suriye, Mısır, Ürdün gibi orta doğu ülkelerine yapılan domates ihracatı, Ortadoğu’da meydana gelen karışıklıklar nedeniyle sekteye uğramıştı. Rusya ile de uçak krizinden sonra bozulan ticari ilişkiler, domates ihracatının durmasına sebep olmuştu.  Rusya ile Türkiye’nin arasının tekrar düzelmesi, Rusya’nın Türkiye’den Domates ihracatına izin vermesi, Osmanelili domates üreticisi çiftçilerimizin de yüzünün gülmesine sebep oldu. Şu anda 1.30, 1,50 Tl arasında satılan domatesin fiyatının ileriki günlerde daha da artması bekleniyor. İhracat kapılarının açılması ile birlikte, önümüzdeki yıllarda, ihraçlık domates üretiminin daha da fazlalaşması bekleniyor. Bu konuda bir açıklama yapan Osmaneli Ziraat odası başkanı Ertuğrul Ünver, “Osmaneli üretim ve pazarlama kooperatifi kurucu üyemiz Mehmet Karadağ, Uludağ ihracatçılar birliği üyesidir. Onun vasıtası ile ihracatçılar birliğine çiftçilerimize domates ekimi yaptırılmaya devam edecektir” dedi. 


Bu haber toplam 3316 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.